Warme vispate met witte wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 15-05-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 4 el kookroom
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl zout
  • 3 el gehakte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 2 dl witte wijn
  • 11/2 dl melk
  • 1 zakje witte saus
  • 50 gr margarine

Bereiden

Kabeljauw in keukenmachine pureren. eieren splitsen. eieren splitsen. eidooiers, room, citroensap en zout door vis mengen. Voor saus sjalotten pellen in 5 minuten in wijn koken. Oven voorverwarmen op 200 graden. eiwitten stijfkloppen en luchtig door vis spatelen. Cakevorm invetten en 1/3 deel van vis erin scheppen en glad strijken. 11/2 el peterselie erover strooien. Weer 1/3 vis, 11/2 eetlepel peterselie en rest van vist. Afdekken met stuk ingevet aluminiumfolie. Cakevorm in braadslede zetten en kokend water in slede schenken. Braadslede in midden van oven zetten en in 35 minuten vispate gaar laten worden. vorm uit oven halen. Witte wijn voor saus met melk aanvullen tot 3 dl. Sauspoeder voor witte saus erdoor roeren en volgens gebruiksaanwijzing op zakje bereiden. Van vuur af margarine door saus kloppen. Iets afgekoelde pate storten, in plakken snijden en met saus serveren.

Bronvermelding