Avocado-crêmesoep met zalm

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-06-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stk rijpe avocado's
  • 150 gr. gerookte zalm
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 stk citroen
  • 2 stk groentebouillontabletten
  • 1 bekertje zure room
  • 1 stk versgemalen zout en peper

Bereiden

Maak de avocado's schoon en pureer het vruchtvlees met 1 eetlepel citroensap (met keukenmachine of staafmixer). Snijd de zalm in dunne reepjes. Was de tuinkers en knip de blaadjes er af. -------------------------------------------------------------------------------- Bereiding Breng 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten. Zet de pan van het vuur en roer er de avocadopuree doorheen (met een staafmixer of garde). Verwarm de soep, maar let op dat ze niet kookt. Roer er dan van het vuur af de zure room doorheen en roer de soep goed. Weer licht verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Doe de soep in voorverwarmde kommen en garneer ze met zalm en tuinkers. Developed by JoTi. Copyright © De GardeRakkers.

Bronvermelding