Italiaanse minestrone

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram pancetta
  • 3 grote uien
  • 1 handvol worteltjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 kleine courgettes
  • 3 grote aardappels
  • 1 ons sperziebonen (stukjes)
  • 1 handje peterselie
  • 1/2 pond savooiekool (reepjes)
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 blik tomaten (in stukjes)
  • 1 zakje geraspte parmezano
  • 150 gram kleine pasta (buis/spiraal)
  • 1 oven ciabatta
  • 1 middelgrote rode paprika
  • 1 middelgrote groene paprika
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn

Bereiden

Verhit in grote soeppan een deciliter olijfolie met 100 gram in kleine blokjes gesneden pancetta of ontbijtspek. Voeg als de pancetta bruin is, drie grote in ringen gesneden uien toe en laat die op zacht vuur gaar, maar niet bruin worden. Snijd de paprika's in stukjes en voeg toe. Snijd een handvol worteltjes en drie stengels bleekselderij in dunne plakjes, twee kleine courgettes en drie grote aardappels in blokjes, een ons sperziebonen in stukjes, een handjevol peterselie en een half pond savooiekool in reepjes. Doe alles in de pan en laat vijf minuten stoven, roer af en toe. Schenk er ruim anderhalve liter bouillon bij naar eigen keuze en een blik tomaten in kleine stukjes met het sap. Laat de soep aan de kook komen. Laat de soep met de deksel erop twee uur zachtjes koken. Doe er daarna een blik witte bonen bij. Doe peper en zout bij de soep en een scheutje balsamico azijn. De soep moet dik genoeg zijn om de pasta in te koken. Zet het vuur iets hoger en voeg de pasta toe, laat koken tot de pasta gaar is, niet langer. Roer er tot slot een half ons geraspte kaas door. Zet de rest van de kaas op tafel. Geef er een ciabatta bij.

Bronvermelding