Wiljo's hete vis

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flinke, gerookte makreel
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1 eetlepel Sambal Brandal
  • 1 theelepel Laos
  • 1 theelepel Ketoembar
  • 1 theelepel Djahé
  • 1 a 2 tenen Knoflook

Bereiden

Kus de vis en fileer 'm in flinke stukken. Maak van de overige ingrediënten een marinade. Schap de stukken vis voorzichtig door de marinade. Zet de vis vervolgens 1 a 2 uur weg op een koele plaats. De vis kan geserveerd worden als bijgerecht bij een Indische rijsttafel maar is ook lekker op een toastje.

Materialen

Mengkom

Bronvermelding