Asperge-ovenschotel met geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-05-2005 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges, geschild
  • 1 schaaltje quorn gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 theel basilicum in olie
  • 1 ons zache geitekaas (bv. Bettine Blanc)
  • olie om te fruiten
  • 1 rode paprika
  • 6 stuks gedroogde tomaat
  • snuf zout
  • peper uit de molen

Bereiden

Kook de geschilde asperges in 10-15 min. gaar (afhankelijk van de dikte). Oven op 175 graden voorverwarmen. Snipper de rode paprika en bak deze in een eetlepel olie. Voeg de in reepjes gesneden tomaat er van het vuur af bij. Bak de quorn snel, samen met de geperste knoflook. Van het vuur af de tomatenpuree erbij voegen, zout en peper. Vet een ovenschaal in. Maak een laag van het quornmengsel onderin. Leg hier de asperges overheen. Klop de eieren met de room en de basilicum en schenk dit uit over de asperges. De geitenkaas in stukjes erover uitspreiden. De paprika en tomaat erover verdelen. Ongeveer 20 minuten in de oven gratineren.

Materialen

rechthoekige ovenschaal oven

Bronvermelding