Groen tussendoortje

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-05-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • wortels
  • bleekselderij
  • komkommer
  • rettich
  • radijsjes
  • courgette
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 schepje honing
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • verse koriander
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • walnoten

Bereiden

-zet op een blad een halfhoog vaasje waarin je in de lengte gesneden groenten zoals wortel, bleekselderij, komkommer, rettich en radijsjes zet. De langwerpige zoete puntpaprika's en rauwe courgette knabbelen ook goed weg (maar snijd dan wel de zaadlijst weg) -in kleine kommetjes serveer je twee dipsausjes -maak een mosterddressing door een eetlepel dijonmosterd te mengen met 2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, wat zout en peper en een schepje lekkere honing. -voor het andere sausje meng je creme fraiche, citroensap, oliefolie (van alles drie eetlepels) wat verse koriander, zout, peper, knoflook en een paar walnoten in je keukenmachine.

Bronvermelding