Romige Zuurkool met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2004 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 100 gr. kipfilets
  • zout
  • 3 theel. paprikapoeder
  • 25 gram boter
  • 1 rode paprika
  • 500 gram (wijn)zuurkool
  • 1 dl. appelsap
  • 4 eetl. creme fraiche

Bereiden

Wrijf de kipfilets in met zout en paprikapoeder. Verhit de boter in de braadpan en bak de kipfilets in ca. 5 minuten bruin. Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Neem de filets uit de pan en schep de zuurkool en de paprikastukjes door het braadvet. Voeg de appelsap en de creme fraiche toe. Leg de kipfilets op de zuurkool en stoof het geheel met de deksel schuin op de pan in ca. 15 min. gaar. Lekker met aardappelpuree.

Materialen

Braadpan

Bronvermelding