Bladerdeegpakketje met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2011 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr gehakt
  • 3 el nasikruiden
  • 2 el rozijnen
  • 1 el koffiemelk

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden of gasovenstand 5. Op aanrecht plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Sjalot pellen en snipperen. In koekepan margarine verhitten. Sjalot ca. 1 minuut zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Nasikruiden, rozijnen en koffiemelk erdoor scheppen. Op hoog vuur al omscheppend bakken tot al het vocht verdampt is. Bakplaat invetten. 2 plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen. Gehaktmengsel in het midden erop scheppen. Andere bladerdeegblaadjes erop leggen. Randen bestrijken met een beetje water en met een vork de randjes goed dicht drukken. Bakplaat onderin de oven schuiven en bladerdeegpakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Bronvermelding