Pittige gehaktspiezen met gebakken rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-04-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4-5 el wokolie
  • 200 gr uienblokjes
  • 400 gr snijbonen
  • 1 pak conimex Kebab Bombay
  • 15 gr verse koriander of munt
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1-2 tl sambal oelek
  • 1 komkommer
  • 1/2 bakje cashewnoten
  • 1 pot conimex atjar taugé

Bereiden

Laat de satéstokjes in een bakje met water weken. Verwarm 3 el wokolie in een braadpan en fruit de uienblokjes zachtjes glazig. Bak de snijbonen en de basmatirijst uit het pak Kebab Bombay al omscheppend 1-2 minuten mee en voeg 400 ml water met wat zout toe. Kook de rijst 8-10 minuten zachtjes gaar. Hak de koriander fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de Garam Masala uit het pak, de sambal en de helft van de koriander toe. Kneed alles goed door elkaar. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het gehakt in 12 porties en kneed elke portie als een worstje rond een satéstokje. Leg de spiesen op een bakplaat en bestrijk ze rondom met wokolie. Rooster de spiesjes onder de grill in 5-7 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig. Meng in een schaaltje de Raitamix uit het pak Kebab Bombay met 100 ml water en laat dit even staan. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in kleine blokjes en schep ze door de raitasaus. Hak de noten grof en schep ze met de rest van de koriander door de rijst. Serveer de spiesen met de rijst, de raita en de atjar taugé.

Materialen

braadpan, satéstokjes, kom, ovengrill, bakplaat, evt. bakpapier, scherp mes, snijplank

Bronvermelding