Asperges met varkenshaas en paddestoelensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kg witte asperges (als het kan van de kweker)
  • 2 varkenshaasjes
  • zout en versgemalen peper
  • rozemarijn
  • 50 g boter
  • 200 g gemengde paddestoelen
  • 1 dl Vin d'Alsace Pinot Blanc
  • 125 ml creme fraiche

Bereiden

Maak de asperges schoon en kook ze volgens het 'Basisrecept 2 koken van asperges' uit dit kookboek. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn. Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snij het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn. Geef er aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje groene tagliatelle bij. Variaties: *Neem ossehaas of kalfshaas in plaats van varkenshaas. *Neem de helft witte en de helft groene asperges. *Vervang de creme fraiche door (koks)room Een heerlijke wijn om bij asperges te drinken is de Vin d'Alsace Pinot Blanc.

Bronvermelding