Maaltijdsalade met tonijn

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-04-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappeltjes, geschrapt
  • zout
  • 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
  • 6 el olijfolie
  • 2 el kruidenazijn
  • 2 el (grove) mosterd
  • peper
  • 2 blikken tonijnstukken, in water a 185 gr
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 el fijngehakte peterselie

Bereiden

Halveer de aardappeltjes en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten net gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Kook de sperziebonen 7 minuten in water met zout en giet ze af. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de aardappeltjes nogmaals en schep ze met de sperziebonen, de ui en de dressing door elkaar. Schep voorzichtig de tonijn en de peterselie erdoor. Lekker met warm stokbrood of Turks brood.

Materialen

twee kookpannen, kom

Bronvermelding