Menu
Maaltijdsalade met tonijn
Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,
Laatst aangepast: 19-04-2005 | 13 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 kg krielaardappeltjes, geschrapt
- zout
- 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
- 6 el olijfolie
- 2 el kruidenazijn
- 2 el (grove) mosterd
- peper
- 2 blikken tonijnstukken, in water a 185 gr
- 1 ui, gesnipperd
- 6 el fijngehakte peterselie
Bereiden
Halveer de aardappeltjes en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten net gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Kook de sperziebonen 7 minuten in water met zout en giet ze af. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak. Laat de tonijn uitlekken.
Halveer de aardappeltjes nogmaals en schep ze met de sperziebonen, de ui en de dressing door elkaar.
Schep voorzichtig de tonijn en de peterselie erdoor. Lekker met warm stokbrood of Turks brood.
Materialen
twee kookpannen, kom
Bronvermelding
Bron onbekend