Zuurkoolschotel met kersengehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-10-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 ons spekjes
  • 1 ui
  • 500 g gekruide zuurkool
  • 1 pot kersen
  • 2 dl melk
  • zout
  • peper
  • 500 g gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • kaneel

Bereiden

Maak puree van de aardappels. Bak de spekjes uit in een pan, voeg de ui toe, even laten bakken, doe er de zuurkool en een beetje water bij, laten koken tot het gaar is. Laat de kersen uitlekken. Bak het gehakt rul, voeg paprikapoeder en kaneel naar smaak toe. Doe in een ovenschaal de puree, dan de zuurkool vervolgens het gehakt en verdeel de kersen erboven. Eventueel tot gebruik in de koelkast zetten. Verwarm de oven tot 180 graden en laat alles goed doorwarmen.

Bronvermelding