Flensje gevuld met gerookte kip en chinese kool

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 2 eetl boter of margerine
  • 1 kipfilet fume (150 g)
  • 1 zakje gesneden Chinese kool (500g)
  • 1 eetl. bakgember
  • 3 eetl spaghettisaus
  • zout en peper
  • 4 eetl. Japanse rijstcrackers

Bereiden

Bord voorverwarmen. In kom bloem doen. Ei en melk erdoor roeren tot een glad beslag. In grote koekepan 1/2 eetlepel boter verhitten. Helft van beslag erin scheppen en laten uitvloeien. Op matig vuur flensje ca. 2 minuten bakken tot bovenkant bijna droog is. Flensje omdraaien en onderkant snel bruin bakken. Uit de pan op een bord laten glijden. Nog een flensje bakken. Kipfilet in dunne repen snijden. In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Kip al omscheppende ca. 1 minuut bakken. Kool en bakgember toevoegen en ca. 2 minuten roerbakken. Spaghettisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Flensjes overdoen op twee borden. Kip-groentemengsel op flensjes scheppen. Japanse rijstcrackers erover strooien. 1/3 deel van flensjes terugvouwen en direct serveren.

Materialen

Bord, kom, braadpan

Bronvermelding