BBQ, Marinades, Ketjap Marinade en een Chinese Marinade, van Mary

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie en/of .......

Bereiden

Ketjap marinade. Meng door elkaar: 4 eetl olijfolie 4 eetl ketjap 2 eetl tomatenketchup 1 eetl goede azijn 2 teentjes gesnipperde knoflook zout en vers gemalen peper - Hierin het vlees, varkensvlees, rundvlees of kip ongeveer 2 uur laten staan. - Chinese marinade. Meng door elkaar: gepureerde inhoud van een blikje ananas 1 ui, in ringen gesneden 4 eetl goede azijn 4 eetl vloeibare keukenstroop 4 eetl ketjap 1 teentje gesnipperde knoflook 0,5 tl gemberpoeder een paar druppels tabasco 1 glas tomatensap*,even apart houden - Hierin het vlees, vooral varkensvlees, ( rundvlees of kip kan ook) ongeveer 2 uur laten staan. - *Na het marineren de marinade een half uurtje laten inkoken tot je ongeveer één kopje over hebt (kan op een hoekje van de barbecue). Roer er dan de tomatensap bij, breng dit weer aan de kook en serveer het dan bij het vlees.

Bronvermelding