Lasagna van gerookte zalm met diverse sla soorten en truffelcreme

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 plak gerookte zalm
  • 100 gr sla, lolo rosso of bianco
  • 8 el vinaigrette
  • 10 ml creme fraiche
  • 10 ml licht geslagen room
  • 5 ml truffelolie

Bereiden

1. Steek de plakken gerookte zalm uit met een ronde steker. ( diameter van 8 cm) 2. Snij de zalmafsnijdsels tot fijne snippers. 3. Bereid de vinaigrette 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Aceto Balsamico ,knoflook, zout en peper. 4.Snijd de cherry tomaatjes in vieren Opbouw: 1. Leg in iedere ring eerst een plak gerookte zalm, vervolgens de zalmsnippers, sla soorten, gerookte zalm, sla soorten en als laatste een plak gerookte zalm. 2. Leg de gesneden cherry tomaatjes er omheen. Bereiding truffelcreme 1. Vermeng de creme fraiche en de licht geslagen room en breng op smaak met de truffelolie,zout en peper. 2. Vul een plastic spuitzakje met de creme. Afwerking 1 Spuit een raster van de truffelcreme op de bovenste plak gerookte zalm. Besprenkel de vinaigrette over de borden. Pijnboompitten maken het af.

Materialen

Lasagne en cherry tomaatjes 4 ringen van ca 10 cm rond.

Bronvermelding