4x gezonde snacks tijdens een dagje uit

Ga je binnenkort een dagje uit, maar heb je nog geen idee wat voor eten je mee gaat nemen? Geen probleem. Wij zetten 4 heerlijke en gezonde snacks voor je op een rijtje. Ideaal voor een dagje uit of een bezoek aan een pretpark!

  • Fruitsalade
  • Noten en zaden
  • Snackgroenten met dip
  • Gekookte eieren

Fruitsalade

Een frisse fruitsalade mag niet op jouw boodschappenlijstje ontbreken. Snijd jouw lievelingsfruit in stukjes, sprenkel wat citroensap over de salade om verkleuring tegen te gaan en pak de fruitsalade goed in. Vergeet geen vorkjes mee te nemen! Benieuwd naar onze top 5 favoriete en gezonde fruitsoorten? Die vind je hier. Tip: heb je nog fruit over? Doe dit in een fles met water en je hebt een heerlijke dorstlesser tijdens je dagje uit.

Noten en zaden

Noten en zaden zoals amandelen, walnoten en pompoenpitten zijn een geweldige bron van vezels, eiwitten en gezonde vetten. Je snackt deze noten zo uit het vuistje terwijl je in de rij staat voor de Python, Vliegende Hollander of Droomvlucht… Energieboost gegarandeerd. Nog niet uitgesnackt? Bekijk deze eiwitrijke tussendoortjes dan eens.

Snackgroenten met dip

Groenten saai? Dan heb je nog nooit snackgroente met een lekkere dip gegeten. Wat dacht je van deze kruidige avocadodip met snoepgroenten? Heerlijk met snoepkomkommers, paprika of geschrapte worteltjes.

Gekookte eieren

Een ei hoort erbij! Kook van tevoren wat eieren en leg deze in de koelkast. Op de dag van vertrek kun je de eieren inpakken en smullen maar. Let op: buiten de koelkast zijn de eieren niet heel lang houdbaar meer. Zorg er daarom voor dat je de eieren binnen 2 uur op eet. En vooruit… Misschien is er ook nog ruimte in je tas voor chocolade paaseitjes?

Meer lezen?

Bladeren van kool

Gezonde groentesoorten

Niet iedere groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groenten
Gezonde snacks voor in de avond

Gezonde snacks voor in de avond

Wie kent het gevoel niet dat je 's avonds trek krijgt in een snack? Maar die zijn niet altijd goed voor je. Vind hier 6 tips voor gezonde avondsnacks: gezond, lekker en makkelijk om te maken.

Bekijk gezonde snacks
sperziebonen_spruitjes

10x de meest vezelrijke groenten

Welke groenten kun je het beste eten om aan voldoende vezels te komen? We zetten de meest populaire en vezelrijke groenten voor je op een rijtje!

Bekijk de meest vezelrijke groenten