De kersttrends van 2022

Kan jij ook niet wachten tot het leukste seizoen van het jaar? Wij in ieder geval niet! Om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen, delen wij de kersttrends van 2022. Zo ben je goed voorbereid en krijg je geen last van kerststress. Lets go-ho-ho!

Kersttrend 1: Een klassieke kerst

Dit jaar staat kerst in het teken van een klassieke kerst. Waar zien we de klassieke kerst allemaal in terug?

  • De klassieke kerstkleuren: rood, wit, donkergroen & goud.
  • De klassieke kerst staat in het teken van ‘terug naar het vertrouwde’ en is geïnspireerd op wat alles wat de natuur dit seizoen te bieden heeft. Versier je kerstboom met handgemaakte kerstballen in de klassieke kleuren of gebruik eikeltjes en dennenappels als decoratie.
  • De klassieke twist vind je ook terug in het kerstmenu. Carpaccio, garnalencocktail, Beef wellington, kaasfondue & crème brulee, ze komen allemaal voorbij. Wat zijn jouw favoriete klassieke gerechten?

Kersttrend 2: Samenzijn 

Kerst 2022 staat weer in het teken van vollop samenzijn. Na twee jaar waarin kerst er helaas noodgedwongen anders uitzag dan we hoopten, komen we deze kerst weer bij elkaar. Samenzijn met het gezin, familie, vrienden en iedereen die ons dierbaar is. Een grote, lange tafel vol met dierbaren, samen spelletjes spelen en samen heel veel eten. Want niemand mag met kerst alleen zijn.

Kersttrend 3: De allermooiste tafel 

Met kerst besteden we altijd veel aandacht aan het kerstmenu, maar de kersttafel mogen we natuurlijk niet vergeten. Kies een mooi tafelkleed, pak je allermooiste servies uit de kast en versier de tafel met kaarsen, takjes, dennenappels en kerstballen. Eten gaat er daarnaast nóg lekkerder uitzien als jij je borden mooi opmaakt. Ook leuk: je servetten mooi opvouwen of leuke menu- en naamkaartjes maken. Dit maakt je tafel extra feestelijk. Ga jij voor de allermooiste tafel deze kerst?

Kersttrend 4: Shared dining 

Je kan er niet meer onderuit, shared dining is helemaal in. Deze trend is de afgelopen jaren over komen waaien uit grote steden als New York en Parijs, en is bij vele restaurants al helemaal ingeburgerd. Ook deze kerst moeten we eraan geloven, en dat vinden wij helemaal niet erg. Lekker proeven van verschillende kleinere gerechtjes en het is vooral heel gezellig!

Kersttrend 5: Kerst ‘on-a-budget’ 

December is een dure maand, maar ook met iets minder kan je een prachtig feest vieren. De makkelijkste manier om je kerstboom goedkoop te versieren is door zelf kerstdecoratie te maken. En als je naar buiten gaat, ligt de kerstdecoratie (letterlijk en figuurlijk) voor het oprapen. Dennenappels, takken, en zelfs stukken mos maken van je huis een winters paradijs. Ook het kerstdiner wordt super feestelijk én lekker met een spectaculair budget kerstmenu: van een zijdezacht knolselderijsoepje tot biet Wellington en aardappelgratin. Bekijk hier onze uitgebreide tiplijst om goedkoop kerst te vieren.

Meer lezen

Knutsel kerstdecoratie voor in de boom

Het kost niet alleen weinig geld om zelf je kerstversiering in elkaar te knutselen, het is ook nog eens duurzaam, én hartstikke leuk om te doen. Wij geven je 6 decoratie tips voor in je boom.

Aan de slag

Kersttrends 2023

Wat wordt de kerstkleur van dit jaar, wat is de trend voor onder de kerstboom en wat kan er niet ontbreken bij jouw kerstdiner? Wij delen dé kersttrends van 2023. Let’s go-ho-ho!

Lees meer

Zo vouw je de mooiste kerstservetten

Dit jaar halen we alles uit de kast om er een onvergetelijke kerst van te maken. Dat betekent heerlijke kerstgerechten, fijn gezelschap en natuurlijk sfeervolle decoratie.

Lees meer