4 tips om je boodschappen budget te verminderen

De boodschappen. We hebben vaak niet eens door hoeveel geld we daar wel niet aan uitgeven. Met deze 4 tips kan je jij je boodschappen budget verminderen.

Tip 1: Overstappen naar goedkopere producten

Wil jij je boodschappenbudget verlagen en ben je gewend om altijd A-merken te kopen? Probeer dan eens een keer een huismerk. Er zijn maar weinig producten waarbij het verschil tussen het A-merk en het huismerk zo groot is dat het huismerk niet lekker is. Bij Albert Heijn zijn dit de Prijsfavorieten. Alleen producten van topkwaliteit met een altijd lage prijs halen de selectie om tot Prijsfavoriet te worden uitgeroepen. Dit is dus zeker het proberen waard!

Tip 2: Plannen, plannen, plannen

Om je boodschappenbudget te verminderen is plannen key. Bepaal van tevoren wat je gaat maken en stel een weekmenu samen. Maak je weekmenu aan de hand van wat je nog in huis hebt. Check dus goed wat je je nog in je koelkast hebt staan of in de voorraadkast. Inspiratie nodig? Bekijk de budget recepten. Zorg ervoor dat je dan de producten van je weekmenu op een boodschappenlijstje schrijft. Hierdoor koop je geen onnodige producten en hoef je maar 1x per week boodschappen te doen.

Tip 3: Check de aanbiedingen

Aanbiedingen kunnen de kosten voor je boodschappen enorm verlagen. Met name als het producten zijn die je toch al nodig had. Blader door de Bonusfolder (ook online!) en zoek naar producten die je regelmatig koopt. Koop deze altijd wanneer ze in de aanbieding zijn! Als je een persoonlijke Bonuskaart aanvraagt, ontvang je ook nog persoonlijk bonuskorting op artikelen die jij vaak koopt. En wist je dat je in de AH app al vrijdag de aanbiedingen van de week daarop kan zien? Dat is voordelig plannen!

Tip 4: Bijhouden wat je uitgeeft!

Ieder budget is anders. Het is afhankelijk van je gezinssituatie, je inkomen en je vaste lasten. Door bij te houden wat je uitgeeft, kan je bekijken of er producten zijn waar je op kan besparen en of je wel binnen je budget blijft. Wees hier strikt in, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Wees vooral ook streng voor je zelf. Ga je over je budget heen? Dan gaat dat bijv. van je boodschappenbudget van volgende week af. Maar gun je zelf soms ook even wat extra’s als je je afgelopen tijd goed aan het budget hebt gehouden!

Meer lezen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Een goed en effectief boodschappenlijstje maken is niet altijd eenvoudig. Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje

Lees meer over het perfecte boodschappenlijstje

Zo doe je dat. Minder voedsel verspillen.

Door minder voedsel te verspillen kunnen we in Nederland zo’n 34 kilo per persoon per jaar besparen.Benieuwd hoe jij minder voedsel kan verspillen? We delen een aantal tips met je!

Lees meer over voedselverspilling

Duurzamer eten met vega(n) producten?

Wil je vaker voor groente kiezen, als basis van je maaltijd? Of zin in iets nieuws? We helpen je graag bij het vinden van de juiste producten.

Ontdek het vega(n) assortiment