Wanddeco tips: een wanderlust muur!

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Wanddeco tips: een wanderlust muur!

Soms is het best lastig om te verzinnen waar je een muur mee wilt opvrolijken. Een schilderij is altijd leuk, maar tja… daar moet je wel ‘tegen aanlopen’. Een foto? Ja leuk, maar welke dan? Je hebt zoveel bijzondere, mooie en gave foto’s van de reizen die je hebt gemaakt, dat je er niet één kunt kiezen. Voor mensen die lijden aan ‘wander lust’ (reislust) heeft CEWE een leuke tip: een wereldkaart met herinneringen op je muur!

Wereldkaart met herinneringen

Een wereldkaart met herinneringen? Juist! Een afbeelding van de wereldkaart met daarop foto’s van de reizen die je hebt gemaakt. Van Frankrijk tot Amerika en van Thailand tot aan Peru; zo kun je jouw reizen op een bijzondere manier verwerken in je interieur. Naast dat het zorgt voor fijne herinneringen bij jezelf, is zo’n opvallende wanddecoratie ook een leuk gespreksonderwerp als je mensen op bezoek krijgt. Een wereldkaart met foto’s op je muur is immers een echte eye catcher en als vanzelf komen de gesprekken op gang over jouw of jullie reizen. En dat is toch nooit een vervelend onderwerp?!

Van muurstickers tot een wereldkaart van kurk

Ze zijn er in duizenden soorten en maten; afbeeldingen van onze aarde. Van abstracte afbeeldingen met alleen de contouren, tot gedetailleerde wereldkaarten; van wereldkaarten van kurk tot wereldkaarten van hout of papier. Welke vorm, welk materiaal of welk formaat je ook kiest; het is helemaal hip. Nu kun je natuurlijk een kaart volprikken met punaises, om te laten zien waar je allemaal bent geweest. Leuker is het om de herinneringen aan je reizen te laten zien. Om je op gang te helpen, wat verschillende ideeën voor een echte reismuur!

Wereldkaart poster

Als behang over een gehele wand of gewoon als poster; de ‘normale’ wereldkaart doet het altijd goed. Snor een mooie afbeelding op van de wereldkaart en laat ‘m afdrukken op een CEWE poster. Zoek foto’s van de landen waar je bent geweest (per land één foto) en laat ook die afdrukken. Als je pakketjes binnen zijn, hang je de poster op je muur en kun je de foto’s erbij ophangen.
Tip: bedek je niet je hele muur met wereldkaartbehang, maar kies je voor de kleinere postervariant? Druk je foto’s dan af op kleine fotostickers. Je poster hangt namelijk al veel te snel vol als je kiest voor afbeeldingen van een normaal formaat. Bovendien hoef je met deze handige fotostickers niet aan de slag met punaises of plakband; de fotostickers zijn immers zelfklevend.

Contouren van de wereld

Ben je een beetje creatief én heb je een vaste hand, dan kun je zelf een mooie muurschildering van de wereldkaart maken. Heb je niet het geduld of de tijd, dan is een muursticker ook een optie. Deze muurstickers zijn niet verkrijgbaar bij CEWE, maar een zoektocht op Google levert al gauw diverse aanbieders op. Is het je gelukt om de kaart op de muur te schilderen of te plakken, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze retro prints. Daarmee lijkt het net alsof jij met je retro camera op pad bent geweest tijdens je reizen; vooral leuk als de foto’s van je reizen al een aantal jaren terug zijn gemaakt. Bovendien passen deze kekke retro foto’s helemaal bij de laatste woontrends.

Collage op canvas

Geen zin in het plakken van muurstickers of tijd om de wereldkaart op je muur te schilderen? Dan kun je ook kiezen voor een collage op canvas. Kies als achtergrond een mooie afbeelding van de wereldkaart en plak daaroverheen de foto’s van jouw reizen. Het fijne is dat je tóch een collage kunt maken van je reizen en daarbij kunt laten zien waar je allemaal bent geweest, maar niet opnieuw hoeft te schilderen op het moment dat je een keer iets anders wilt! Ook leuk: een wereldkaart op een meerluik! Het geeft je wanddecoratie net wat meer dynamiek. Met de CEWE software kun je je creatieve ideeen werkelijkheid laten worden!