Trouwerij

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Trouwerij

Je trouwdag: een moment om nooit te vergeten! Geen trouwerij is compleet zonder mooie trouwfoto’s. Vandaar dat AH Fotoservice in deze blog aandacht besteedt aan misschien wel de mooiste dag van je leven. Wat moet je weten voor goede trouwfoto’s en wat te doen met al die prachtige plaatjes?

Fotograaf

Het is belangrijk dat je een goede fotograaf uitzoekt voor de trouwerij. Natuurlijk is het fijn als een fotograaf goede foto’s kan maken, maar het is misschien nog wel veel belangrijker dat jullie een goede klik met de fotograaf hebben. Als de band met de fotograaf goed is, komen de foto’s er automatisch beter uit te zien (je voelt je immers meer op je gemak). Een fotograaf heeft vaak goede ideeën over welke pose je moet aannemen voor een goede romantische foto met z’n beiden. Ook maakt een goede fotograaf jullie aan het lachen - wij hoeven je niet te vertellen dat een echte lach natuurlijk geweldig staat op de trouwfoto’s!

Omgeving

Kies van te voren de plek voor de foto’s zorgvuldig uit. Ga voor de bruiloft een keer naar de locatie toe om de omgeving te verkennen. Wat zijn mooie plekjes? Waar moeten de foto’s worden genomen? Door je alvast te verdiepen in de omgeving, kun je de fotograaf goed vertellen welke plekjes in de omgeving je mooi vindt voor de foto’s. De fotograaf kan dan samen met jullie alvast een testshoot doen. Vaak heeft een fotograaf goede ideeën over mooie fotoplekken; betrek hem dus vooral in deze keuze.

Indien de fotoplek buiten is, dan heb je natuurlijk te maken met allerlei weersomstandigheden om rekening mee te houden. Gaat het regenen of staat er veel wind? Bij wisselvallig weer is het sowieso verstandig om een paraplu mee te nemen. Ook voor de zon kan dit erg handig zijn! Indien je de foto’s neemt in een natuurgebied, moet je rekening houden met een zanderige bodem die modderig kan worden na een buitje: niet erg handig voor je mooie witte trouwjurk en bijpassende schoenen. Kijk van te voren ook welke plekken in het natuurgebied nog goed bereikbaar zijn als de bodem nat is. Ten slotte is het essentieel dat je een plan B klaar hebt liggen voor de omgeving. In ons land regent het ca. 7% van de tijd. Je wilt niet het risico lopen dat net op jullie trouwdag een deel van die 7% valt. Zoek ook een droge locatie voor het geval dat het regent! Je kunt hierbij denken aan een romantisch kasteeltje of voor de wat stoerdere trouwfoto’s in een oude verlaten fabriek. Tijdens de fotoshoot is het handig om iemand mee te nemen die je kan helpen met hand- en spandiensten zoals het rechtleggen van de jurk. Hierdoor kan de fotograaf zich volledig richten op het maken van mooie foto’s.

Het feest

Zo.. na alle plechtigheid is het eindelijk tijd voor een lekker drankje, wat hapjes en wat pasjes op de dansvloer! Een bruiloft is natuurlijk niet compleet zonder een mooi feest. Tijdens het feest wil je je niet meer bezighouden met de foto’s: zorg daarom dat er ook dan een fotograaf aanwezig is die het feest en de gasten vastlegt op camera. Veel gasten hebben zich speciaal opgedoft en aangekleed voor jullie trouwdag. Zonde om dit niet te belonen met een mooie foto. Om alle gasten leuk op de foto te krijgen kun je de fotograaf instrueren om aan het begin van de avond alle binnenkomende gasten op de foto te zetten. Een snellere optie is om iedereen in één keer op de foto te zetten met een groepsfoto. Bij feestelijke foto’s horen natuurlijk ook feestelijke attributen: leg leuke attributen neer zoals hoeden en brillen en je krijgt de gekste foto’s. Om een leuk foto-effect te creëren, kun je ook een fotolijst neerleggen die gasten voor zich houden als ze op de foto gaan. Om kosten van een fotograaf te beperken kun je ervoor kiezen om de fotograaf alleen de eerste één à twee uren van het feest laten komen.

Wat te doen met die mooie foto’s?

Alhoewel de foto’s van de fotograaf waarschijnlijk al erg mooi zijn, is het ook leuk om na de bruiloft mensen te vragen de op de bruiloft gemaakte foto’s in een speciale gedeelde map te zetten zodat je één grote map krijgt met alle foto’s. Je doet dit bijvoorbeeld via ‘Google photos’. Er bestaan zelf apps voor het delen van de trouwfoto’s zoals de app ‘WedPics’. AH Fotoservice biedt erg veel opties om iets te doen met jouw trouwfoto’s.

Drie leuke tips:

 • Tip #1 - Bedank je gasten met een CEWE-wenskaart.
  Bedank je gasten dat ze op de bruiloft aanwezig waren. In de AH-software ontwerp je eenvoudig een leuke bedankkaart voor je gasten. Ga voor het ontwerpen van je bedankkaart naar het kopje wenskaarten in de software en bedank je gasten op een originele manier!

 • Tip #2 - Wanddecoratie
  Kies de mooiste foto uit en ontwerp een leuke CEWE wanddecoratie. Zo kun je elke dag nagenieten van deze fantastische dag! Ga in de software van AH naar het kopje wanddecoratie en kies een materiaal wanddecoratie die jullie mooi vinden.

 • Tip #3 - Trouwalbum
  Met AH Fotoservice ga je voor kwalitatief hoogwaardige fotoboeken waarbij je er zeker van kunt zijn dat de foto’s in het boek goed blijven. Ontwerp je eigen CEWE FOTOBOEK of laat het automatisch invullen door de software en pas het naar eigen smaak aan. Probeer bij het ontwerpen van jouw eigen trouwalbum niet teveel foto’s op één pagina te plaatsen. Voor het feest kun je ook een apart fotoboek maken zodat je één fotoboek krijgt met alleen jullie trouwfoto’s en één fotoboek met de leuke sfeer van de dag en van het feest. Ga voor het ontwerpen van jouw trouwalbum naar het kopje fotoboeken in de AH-software.


 • Ben je al getrouwd? Dan kun je jouw (oude) foto’s natuurlijk ook digitaliseren en opnieuw in een bijzonder trouwboek verwerken. Bij AH Fotoservice plaats je deze foto’s eenvoudig in een nieuw jasje.

  Ga je binnenkort trouwen? Dan wenst AH Fotoservice jullie een geweldige dag toe!