Stappenplan van reis naar fotoboek

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

AH Fotoservice neemt je mee op reis! Nee, niet letterlijk natuurlijk. Je mag zelf weten waar je naartoe gaat. Wel zorgen wij ervoor dat al je herinneringen goed worden gearchiveerd. Hoe we dat doen? Gewoon met een vakantiefotoboek: hiermee kan jij nog lang nagenieten van die welverdiende vakantietrip! In dit blog neemt AH Fotoservice jou mee op reis naar jouw eigen CEWE vakantieboek.

 

Stap 1: Foto’s!

Zonder foto’s geen fotoboek. Je kunt tijdens het nemen van de foto’s al rekening houden met het maken van het CEWE Fotoboek. Zo kun je tijdens je vakantieplaatjes schieten die aansluiten op één bepaald onderwerp. Als je naar Portugal gaat zijn er vaak mooie gekleurde deuren die je als achtergrondfoto kunt gebruiken. Ook kun je deze alle foto’s van deuren bijvoorbeeld op één bladzijde in het fotoboek verwerken. Ga je naar een exotisch land met bijzonder fruit en groente? Verzamel ze op één bladzijde of gebruik de foto’s om de pagina’s van je fotoboek wat mee op te fleuren.

Wat ook slim is om te doen: fotografeer de toegangstickets van de bezienswaardigheden die je bezoekt op je vakantie. Zo weet je precies wat je hebt gedaan en waar dat was. Door ze later in het fotoboek te verwerken, kun je op een originele manier aangeven waar je bent geweest. Om te zorgen dat je later, bij het ontwerpen van je vakantieboek, nog weet waar een foto is genomen is het bovendien handig om een dagboekje bijhouden. Schrijf in dit dagboekje wat je hebt gedaan die dag en waar je bent geweest. Je kunt dan later het verhaal aan de foto koppelen in je vakantieboek. Je camera heeft vaak een handige tool om te achterhalen waar een foto is genomen: de gps-functie. Afhankelijk van wat voor camera je hebt, kun je de gps-functie aan- en uitzetten. Als je de functie aanzet tijdens de vakantie, kun je later in de bestandsgegevens van de foto achterhalen waar de foto is genomen. Afhankelijk van de camera geeft het bestand dan de coördinaten of de plaats aan.

Ten slotte is het leuker om je niet alleen te richten op het fotograferen van gebouwen. Simpele dingen als een lekker ontbijtje of een foto aan het zwembad benadrukken minstens zo goed het vakantiegevoel.

Stap 2: Ordenen van de foto’s

Ja, we weten het. Die digitale fotocamera’s zijn echt ideaal om lekker mee weg te knippen. Je maakt de ene na r de andere foto en als er een lelijke foto tussen zit, haal je die er later wel uit….. Later is jouw tweede stap naar een mooi fotoboek. Op een vakantie maak je met gemak honderden foto’s. Om te zorgen dat je fotoboek niet te eentonig wordt, is het belangrijk dat je veel foto’s filtert. Maak een speciaal mapje aan op je computer waarop je alle foto’s plaatst die je in jouw fotoboek wilt plaatsen. Plaats in dit mapje alleen de foto’s die je echt in het fotoboek wilt hebben. Bij veel foto’s kun je hier best een beetje selectief in zijn. Bedenk bij elke foto of je de foto later nog een keer wilt zien. Hierdoor krijg je een mooi compact en representatief fotoboek, waarbij de foto’s die erin staan er echt toe doen.

Stap 3: Ga naar de AH software

Nu je weet welke foto’s in het boek komen te staan, kun je aan de slag met de AH Fotoservice fotosoftware. Heb je de software nog niet geïnstalleerd? Dan kun je dat hier snel een eenvoudig doen. Open de software en klik na het openen op ‘fotoboeken’. Op deze manier kom je op het startscherm van de fotoboeken. Klik op een gewenst formaat en vervolgens voor een papiersoort naar keuze. Je kunt nu aan de slag met je vakantieboek.

Stap 4: Aan de slag!

Na het kiezen van de papiersoort krijg je een pop up met twee keuzes: ‘pagina voor pagina opmaken’ en ‘een voorstel laten maken en bewerken’. Als je het fotoboek helemaal zelf wilt ontwerpen, dan kies je voor ‘pagina voor pagina opmaken’. Hier gaat wel iets meer tijd in zitten, maar je hebt dan wel een zelf ontworpen fotoboek. Geen zin of tijd om zelf alles te ontwerpen? De software maakt ook voorstellen. Deze kun je gelukkig zelf naar wens bewerken. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt gemaakt. Je vindt de map in het linker venster. Als je de juiste map hebt gevonden kun je de map in één keer naar het middenscherm slepen. Na het slepen krijg je een pop up om de posities van de foto’s te bepalen. Je kunt hier de hele pagina laten vullen of de foto’s met een kader in het boek laten plaatsen.

Stap 5: Ontwerpfase

Nu alle foto’s in het boek staan, kun je het boek naar eigen smaak ontwerpen. Voeg teksten toe, verander de positie en maak bladzijden in één categorie. Vanaf hier is veel afhankelijk van wat jij mooi vindt. De CEWE software biedt onderin de mogelijkheid om de indeling te veranderen van de bladzijden, cliparts en sjablonen toe te voegen en achtergronden toe te voegen. Bij de opties cliparts, sjablonen & kaders en achtergronden vind je nog meer variaties door op de rode knop met de tekst ‘meer’ te drukken.

Stap 6: Bestellen

Nu alle foto’s in het boek staan, kun je het boek naar eigen smaak ontwerpen. Voeg teksten toe, verander de positie en maak bladzijden in één categorie. Vanaf hier is veel afhankelijk van wat jij mooi vindt. De AH fotoservice software biedt onderin de mogelijkheid om de indeling te veranderen van de bladzijden, cliparts en sjablonen toe te voegen en achtergronden toe te voegen. Bij de opties cliparts, sjablonen & kaders en achtergronden vind je nog meer variaties door op de rode knop met de tekst ‘meer’ te drukken.

CEWE vakantieboek

AH Fotoservice onderscheidt zich niet alleen met goede kwaliteit en service, maar ook met leuke opties. Wist je bijvoorbeeld dat je in het CEWE FOTOBHOEK ook een video kan toevoegen? Dit doe je heel simpel door een video in het ontwerpscherm naar het fotoboek te slepen. Er komt dan een plaatje plus een QR-code in het boek te staan. Door met je telefoon of tablet de QR-code te scannen, kun je later de video bekijken als je door het fotoboek bladert. Op deze manier maak je jouw CEWE FOTOBOEK interactief!

Heel veel succes met het ontwerpen van je vakantiefotoboek!