Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

De CEWE software heeft zoveel functies, dat we ons voor kunnen stellen dat je ze nog niet allemaal ontdekt hebt. Daarom besteden we deze keer aandacht aan de verloop-functie. Hiermee kun je foto’s in elkaar door laten lopen, wat voor verrassende effecten zorgt!

De verloop-functie kun je in de meeste fotoproducten gebruiken. Met gebruik van de verloopsjablonen die je onder ‘Sjablonen & Kaders’ vindt, zorg je ervoor dat de foto’s zachte randen krijgen, waardoor ze met elkaar versmelten als je ze over elkaar heen plaatst.

Hoe pak je dat aan?

Gelukkig is het heel eenvoudig. Je gaat naar het fotoproduct en kiest een indeling voor je pagina (in het voorbeeld hierboven namen we 5 foto’s. Ga vervolgens naar ‘Kaders & Sjablonen’. Misschien heb je nog niet alle opties gedownload, klik in dat geval op de button ‘Meer’ linksonder. Kies voor de categorie ‘verloop’ en kijk maar eens welke mogelijkheden er zijn. Installeer bij voorkeur vanalles wat, dan kun je vervolgens makkelijker uitproberen wat het effect is.

Sleep nu de gewenste verlopen naar de fotovakken en sleep vervolgens de foto’s erin die je in de vlakken wilt plaatsen. Als je de fotovakken nu over elkaar heen plaatst, zul je zien dat de foto’s in elkaar gaan overlopen. Nu kun je de pagina vormgeven zoals je mooi vindt. Misschien kost het wel wat tijd om de foto’s op de goede plek te krijgen zodat alles te zien is, maar daar wordt je vanzelf handig in. Het resultaat is heel anders: een pagina vol foto’s, zonder harde randen of kaders. Wij vinden het mooi!