CEWE inspiratie: maak zelf Retro Prints

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

CEWE inspiratie: maak zelf Retro Prints

Misschien ken je ze nog van vroeger, de retrofoto’s. Kleine, vierkante foto’s met een witte rand eromheen. Aan de onderkant is de witte rand wat groter, zodat je er een korte tekst onder kunt schrijven. Om ze te maken heb je een speciaal fototoestel nodig, dat de foto’s binnen enkele minuten ontwikkelt, waarbij de foto langzaam tevoorschijn komt. Spannend was dat ;) Je ziet ze niet meer zo heel vaak, maar gelukkig kun je met de CEWE software zelf Retro Prints maken, gewoon van je eigen foto’s!

Hoewel deze retros dus iets van ‘vroeger’ zijn, komen ze steeds meer terug. Stiekem zijn ze zelfs best wel hip ;) Ben je dus op zoek naar een leuk verjaardagscadeau of naar originele wanddecoratie, dan zijn deze Retro Prints een goed idee! Ook als herinnering aan een huwelijk of mooie reis kun je met de afdrukken iets bijzonders maken. Hang de foto’s naast elkaar aan de muur en je kunt steeds weer terugdromen naar die mooie tijd :)

Het is ook nog eens heel simpel om ze te maken: via de software of de website kun je de Retro Prints vormgeven zoals je mooi vindt. Upload de foto’s waar je een retro van wilt maken en je kunt aan de slag. Je kunt kiezen uit verschillende kleureffecten (als je echt voor vintage wilt gaan, kun je voor het sepia-effect kiezen) en er zijn meerdere kaders beschikbaar. Als je wilt kun je nog een tekstje onder de foto’s plaatsen, maar dat kun je ook later met de hand doen. Versturen maar en de set met Retro Prints is in de maak!