Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

 

Je hebt je er weken lang op verheugd: de vakantie. Alles is tot in de puntjes geregeld, je gaat naar een prachtig land, fantastische dorpjes bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en bovenal: lekker ontspannen! Hoewel je er liever niet over nadenkt voordat je vakantie begint, vliegen de weken altijd voorbij als je op vakantie bent. Voor je het weet ben je weer thuis. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken. CEWE begeleidt je in acht stappen van reis naar fotoboek!

1. De voorpret

De voorpret duurt vaak langer dan de reis zelf. Daarom kun je ook daar maar beter van genieten. Kook bijvoorbeeld typische gerechten uit het land waar je naartoe gaat of ga uit eten bij een restaurant waar ze gerechten serveren die je ook in het vakantieland op je bordje gaat zien. Niets dat zo sterk associeert dan geur en smaak. Zorg ervoor dat je van tevoren een grove planning maakt van de dingen die je wilt gaan doen en pak een week van tevoren alvast wat spullen in. Zo kun je ruim van tevoren van je reis genieten én ga je niet zo gestrest op vakantie. 

2. De reis

Voor je weggaat: vergeet niet om je camera op te laden. Ook onderweg ga je leuke momenten en fotowaardige plekken tegenkomen. Zonde als de batterij van je camera nog leeg is. Er wordt wel eens gezegd dat het niet om de bestemming gaat, maar om de reis ernaartoe. Toch is het onderweg zijn met een heel gezin vaak niet het leukste gedeelte van de reis. Zorg er dan ook voor dat de reis zo ontspannen mogelijk is. Zorg voor gezonde en lekkere proviand en koop wat leuke cadeautjes voor de kinderen, zodat ze zich onderweg vermaken. Vertrek bovendien ruim op tijd, zodat je vaak even een pauze kunt nemen onderweg. Tip: geef de cadeautjes voor de kinderen niet allemaal tegelijk, maar om de paar uur. Zo hebben ze iets om naar uit te kijken tijdens de reis. 

3. Eindelijk, vakantie!

Welke bestemming je ook hebt uitgekozen, eenmaal op plek van bestemming kun je je eindelijk ontspannen. Lekker aan het strand of aan het zwembad liggen, wandelen of fietsen in de natuur en leuke dorpjes en steden bezoeken. Neem je camera mee op pad en maak kiekjes die je later in een fotoboek kunt zetten. En ook al fotografeer je misschien liever dan dat je zelf wordt gefotografeerd: zorg er wel voor dat je ook af en toe op de foto komt. Je wilt toch niet dat lijkt alsof jij er niet bij was deze vakantie…

4. Iedere dag minstens één foto

Vaak gebeurt het dat je de eerste dagen zo ongeveer alles wat je ziet op de foto zet en de laatste dagen van de reis bijna niets meer. Een mens went snel aan zijn omgeving. Wees jezelf daarvan bewust en zorg ervoor dat je, ook aan het einde van de reis, iedere dag minstens drie foto’s maakt: één van de mensen met wie je bent (inclusief jezelf), één van de omgeving en één die symbool staat voor wat je die dag hebt gedaan. Schrijf bovendien iedere dag een klein stukje over wat je hebt beleefd. Op die manier heb je niet alleen veel gevarieerde foto’s, maar ook een mooi dagboek van je reis. Je bent na een week namelijk alweer vergeten wat je op dag drie hebt gedaan als je het niet opschrijft of vastlegt.

5. Weer thuis

Eenmaal thuis lijkt de vakantie voorbij gevlogen. En dat terwijl je er zo lang naar uit hebt gekeken. Bij CEWE hebben we gelukkig meer dan voldoende mogelijkheden om iets te maken om je herinneringen mee vast te leggen. Een CEWE FOTOBOEK maken is een fluitje van een cent. De gemakkelijkste manier om je CEWE FOTOBOEK op te maken is met behulp van onze gratis ontwerpsoftware. Dit programma is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux computers. Na het downloaden en openen van het installatiebestand leidt de automatische set-up je door de installatie.

6.  Je fotoboek ontwerpen

Nadat je de software van CEWE hebt gedownload, kun je kiezen uit negen verschillende formaten in een liggend, staand of vierkant model. Vervolgens kies je kaft- en papiersoort. We begrijpen dat het wat lastig kiezen is tussen zoveel mogelijkheden. Daarom hebben we voor jou een vergelijk van de verschillende papiersoorten gemaakt.
Nadat je een keuze hebt gemaakt, kun je je foto’s inladen en beginnen met het ontwerp van je boek. Heb je weinig tijd of ben je niet zo goed in composities en opmaak? Je kunt er ook voor kiezen om een automatische indeling te laten maken door de assistent. Die deelt automatisch de foto’s voor je in, waarna jij het ontwerp nog kunt verfraaien met cliparts, achtergronden, sjablonen en kaders. Zo hoef je niet gehele boek te ontwerpen, maar geef je toch een eigen tintje aan je CEWE FOTOBOEK.

Tip: Selecteer alleen de beste foto’s voor je boek en gebruik de dagelijkse notities om korte tekstjes bij de foto’s te zetten. Zo kun je later altijd achterhalen in welke plaats een foto is genomen of wat voor bijzonder gerecht er op je bord lag.

7. Bestellen

Ben je helemaal tevreden over je boek, dan kun je jouw CEWE FOTOBOEK gaan bestellen. Kies de wijze waarop je wilt betalen en vul in waar we jouw boek mogen afleveren. Vervolgens moet je een aantal dagen wachten. Gedurende die tijd werken we in onze fabriek in Oldenburg hard aan het maken van jouw fotoboek. Na een paar dagen wachten kun je een bezorger aan de deur verwachten, die jouw CEWE FOTOBOEK aan je overhandigt.

8. Opnieuw in vakantiesferen

Nu is de verleiding natuurlijk heel groot om direct het boek door te bladeren om te kijken hoe het is geworden. Wat je ook kunt doen is daar even mee wachten en ’s avonds weer een lekker gerecht te koken dat jullie op vakantie ook zo lekker vonden. Zet de muziek op die jullie tijdens de vakantie veel hebben geluisterd en bekijk met het hele gezin jullie CEWE FOTOBOEK. Succes gegarandeerd!