10 redenen waarom fotoboeken maken zo leuk is

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

10 redenen waarom fotoboeken maken zo leuk is

Oké, als je eenmaal je fotoboek in handen hebt, geeft dat een heerlijk gevoel. Het maken ervan – of in elk geval de gedachte hieraan – voelt voor velen echter meer als een klusje dat moet. Je moet nog steeds al die foto’s uitzoeken en dan moet je het hele fotoboek ook nog gaan maken. En je komt al zoveel tijd tekort! Herkenbaar? Laat ons je helpen met beginnen, want een fotoboek maken is typisch zo’n klus die juist hartstikke leuk is wanneer je er eenmaal mee bezig bent. Onze klanten gaven 10 redenen.

1. Je herbeleeft leuke herinneringen

Terwijl je bezig bent met je fotoboek komen al die herinneringen weer boven. Dus als je terugkomt van vakantie en je hebt na een week al het gevoel dat je nooit bent weggeweest, is het maken van een fotoboek dé oplossing! Je waant je weer even helemaal in tropische sferen…of daar waar je dan ook bent geweest.

2. Je kunt eraan werken wanneer het jou uitkomt

Bedenk dat het fotoboek niet meteen af hoeft te zijn. Je kunt het boek rustig tussendoor opslaan en ermee verder gaan wanneer het jou uitkomt. Eén van onze klanten start aan het begin van een nieuw jaar met haar jaarboek, ze vult deze aan wanneer ze iets nieuws heeft beleefd en ze bestelt het boek pas aan het einde van het jaar, wanneer ze helemaal tevreden is. Zo kan het ook!

3. Het is een momentje voor jezelf

Na een drukke dag kun je je even terugtrekken in je eigen wereld achter je laptop of computer. Niet weer voor die tv hangen of steeds maar op je smartphone kijken, maar gewoon even lekker bezig zijn. En dan niet gewoon maar iets doen, maar bezig zijn met jouw leuke foto’s vol herinneringen waar je straks een prachtig boek voor terugkrijgt! Dus laat die gedachten lekker afdwalen en kom tijdens drukke dagen juist even helemaal tot rust door het maken van een fotoboek.

4. Je kunt al je creativiteit erop loslaten

Natuurlijk, je kunt kiezen voor een strakke pagina-indeling en witte pagina’s, dat is inderdaad heel stijlvol. Maar je kunt ook gewoon van elke pagina een feestje maken en je creativiteit flink de vrije loop laten. Experimenteer met je foto’s, leuke achtergronden, vrolijke cliparts, sjablonen en nog veel meer. De mogelijkheden van de software zijn eindeloos, dus ga op ontdekkingsreis!

5. Een heerlijk winters klusje

Geen zin om in de zomer na een dag werken achter je computer te kruipen? Dan spaar je je foto’s toch gewoon op? In de winter is het juist heerlijk om lekker warm binnen te zitten met een kop thee, een koekje en dan lekker wegmijmeren bij al die foto’s met leuke herinneringen. Wij kunnen ons ergere dingen voorstellen. ;-)

6. Het kan waar en wanneer je maar wilt!

Ken je de CEWE app al? Daarmee maak je jouw fotoboeken gewoon op je smartphone, tablet of iPad. Dus dat betekent dat je niet thuis achter de computer hoeft te gaan zitten als je daar geen zin in hebt, maar dat je op de terugweg van die leuke vakantie al met je fotoboek kunt beginnen, in de trein of gewoon als je je ergens zit te wachten en je verveelt. Ook iCreate was vol lof over onze app!

7. Het is een creatieve zoektocht

We hadden het al eerder over de creativiteit die je in het maken van een fotoboek kwijt kunt, omdat de software zoveel mogelijkheden biedt. Maar ook op een ander vlak ben je creatief bezig. Want welke foto’s passen mooi bij elkaar, in welke compositie, met welke achtergrond? Kortom, hoe kun je jouw foto’s optimaal tot hun recht laten komen?

8. Het kost niet veel tijd

Eerlijk is eerlijk, je kunt het maken van een fotoboek natuurlijk net zo moeilijk of tijdrovend maken als je zelf wilt. Maar het kan echt heel gemakkelijk. Wanneer je de fotoboek-assistent je fotoboek laat vullen, ben je namelijk al binnen 5 minuten klaar. En sommige mensen genieten daar juist van: binnen een mum van tijd een compleet gevuld fotoboek op hun computerscherm. Eén druk op de knop en 5 dagen later heb je je fotoboek in huis.

9. Foto’s selecteren is leuk

Vind jij de beste foto’s selecteren lastig? Er zijn mensen die hier juist enorm van genieten. Een kritische selectie maken uit je beste foto’s, proberen om daar een logisch verhaal rond te bouwen, de opmaak als een hulpmiddel en niet als doel gebruiken… Al deze stappen doen je namelijk dieper nadenken over wat je hebt beleefd en gezien, en wat je daarover via je fotoboek wil overbrengen.

10. De kers op de taart

Vind jij fotograferen leuk? Dan is het maken van een fotoboek voor jou de kers op de taart! Tijdens het fotograferen ben je bezig met de compositie, en tijdens het maken van je fotoboek vraagt ook de indeling van het boek om een bepaalde compositie. Je bent dus net zo creatief bezig. Het maken van een fotoboek kun je zien als het eindstation waarbij je je mooiste foto’s selecteert en presenteert. En hoe leuk is het om je boek vol prachtige foto’s een week later in handen te hebben Heb jij nog een andere reden waarom je geniet van het maken van een fotoboek?