Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Papiersoorten voor je CEWE FOTOBOEK

Mooie momenten van 2016, het eerste levensjaar van je (klein)kind, de leuke vakanties of gewoon een verzameling van mooie momenten van jou en je familie: er zijn talloze redenen om een mooi CEWE FOTOBOEK te maken. Naast talloze redenen, zijn er ook talloze keuzes die je moet maken. Welk formaat fotoboek neem je, hoeveel en welke foto’s wil je in je fotoboek zetten en in hoeverre maak je gebruik van randen, kaders, achtergronden, cliparts en sjablonen. Daarnaast is het van belang om na te denken.  AH fotoservice helpt je op weg!

 

Hoogwaardige kwaliteit

AH fotoservice staat garant voor een hoogwaardige kwaliteit fotoproducten. Omdat we van oorsprong een echt fotobedrijf zijn (en geen fotoboekenbedrijf, zoals vele van onze collega’s), bieden we nog altijd de mogelijkheid om je fotoboek op echt fotopapier te laten afdrukken. Daarbij heb je de keuze tussen glanzend of mat fotopapier. Ga je liever voor normaal papier, dan kan dat natuurlijk ook. Welke variant (foto)papier je ook kiest, je kunt er te allen tijde van uit gaan dat we jouw dierbare momenten op de hoogst mogelijke kwaliteit papier afdrukken.

Standaard papier

De naam zegt het al; standaard papier is de gewone variant. Het papier is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een half matte afwerking. Daardoor ontstaat er als het ware een zijdeglanzen gloed op je boek die precies tussen mat en hoogglans inzit. Het standaard papier is UV-bestendig en dat zorgt ervoor dat het een lange levensduur heeft. Ga je voor standaard papier, dan is de vouw in het midden van het boek ‘klassiek’. Dat wil zeggen dat de bladzijden als het ware met een boogje omslaan, doordat er gebruik is gemaakt van een lijmbinding. De dikte van het papier is, afhankelijk van de cover, 150-250 g/m2.

Glanzend papier

Wil jij je foto’s laten schitteren, dan kies je ervoor om ze te laten afdrukken op glanzend papier. Wij drukken jouw foto’s af op stevig papier, dat is voorzien van een hoogglans coating. Dat klinkt misschien alsof het papier gevoelig en kwetsbaar is, maar dat is niet zo. Het glanzend papier van CEWE is bestand tegen krassen, vocht en vuil. Zo kun je jouw boek met een gerust hart laten zien aan iedereen die ‘m graag wil bewonderen. De vouw van een fotoboek op glanzend papier is eveneens klassiek en de dikte van het papier is 200 g/m2.

Mat papier

Wil jij geen reflectie op je foto’s? Dan ga je voor de matte papiervariant. We drukken je foto’s af op mat papier met matte inkt. Zo zorgen we ervoor dat jouw foto’s ook echt mat zijn en er geen reflectie te zien is. Het voordeel van mat papier is bovendien dat je geen vingerafdrukken ziet op het papier, nadat je de bladzijden hebt omgeslagen. Wil je je fotoboek dus aan veel verschillende mensen laten zien, dan raden we je aan om voor mat papier te kiezen. Ook is mat papier mooi als je (veel) zwart-witfoto’s wilt afdrukken of foto’s met zachte kleuren. Mat papier heeft een dikte van 170 g/m2.

Gewoon papier of exclusief fotopapier

Bij AH fotoservice kun je, zoals gezegd, kiezen tussen papier en fotopapier. Beide varianten zijn van hoogwaardige kwaliteit, met dit verschil dat de afdrukken op fotopapier dezelfde kwaliteit hebben als de foto’s van vroeger. Echte foto’s dus. Ook is de vouw van boeken op fotopapier anders. Waar de fotoboeken op papier worden gelijmd, is dat met een fotoboek op fotopapier niet het geval. Iedere twee pagina’s bestaat namelijk uit één grote afdruk, waardoor je CEWE FOTOBOEK plat open ligt, zonder vouw. Wil je veel grote foto’s (over twee pagina’s) in je CEWE FOTOBOEK plaatsen, dan raden we je aan om voor de fotopapier variant te gaan. Je foto heeft dan geen ‘onderbreking’ in het midden, zoals je hieronder kunt zien.

Glanzend fotopapier

Stralende foto’s op glanzend fotopapier; dit zijn de foto’s zoals je ze vroeger ook liet afdrukken bij de fotograaf of natuurlijk bij AH fotoservice. Het enige verschil is dat je ze niet meer zelf hoeft in te plakken, want het boek heb je al gemaakt met de software van CEWE. Een CEWE FOTOBOEK op glanzend fotopapier wordt afgedrukt op dik papier van 360 g/m2 (2 x 180 g/m2). Een stevig fotoboek voor je allermooiste herinneringen.

Mat fotopapier

Wanneer je kiest voor een CEWE FOTOBOEK op mat fotopapier, dan krijgen je foto’s een wat ingetogenere en diepere sfeer. Net zoals bij mat papier, heb je bij mat fotopapier geen last van vingerafdrukken die op de foto’s blijven staan. Maak je foto’s in rustige kleuren of in zwart /wit? En ben je professioneel fotograaf of amateurfotograaf met een voorliefde voor artistieke foto’s? Dan raden we je aan om je foto’s op mat fotopapier af te laten drukken om het allermooiste effect te realiseren.