Papiersoorten: fotopapier met platte binding

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Papiersoorten: Fotopapier met platte binding

Bij het maken van een CEWE FOTOBOEKheb je talloze keuzemogelijkheden, nog voordat je begint met het daadwerkelijk ontwerpen van je CEWE FOTOBOEK. Zo kun een kafttype uitzoeken, heb je de keuze uit talloze formaten en kun je bovendien ook nog veel verschillende soorten papier kiezen. Welke keuzes je allemaal hebt op het gebied van CEWE papiersoorten, lees je in dit blog. Een van die papiersoorten lichten we nu verder toe: het fotopapier met platte binding.

Fotopapier met platte binding

Fotopapier met platte binding is een vrij cryptische omschrijving voor een super mooie variant van het CEWE FOTOBOEK. Een platte binding houdt in dat we je CEWE FOTOBOEK op een speciale manier binden, waardoor het boek – als je ‘m openslaat – plat komt te liggen. Bij een normale lijmbinding ontstaat er een boogje in je bladzijden als je het boek omslaat. De platte binding is iets ‘stijver’, waardoor beide bladzijden van je boek goed zichtbaar zijn.

Hoge kwaliteit

De CEWE FOTOBOEKEN met een platte binding hebben niet alleen een mooie vouw, maar worden ook nog eens afgedrukt op zeer hoogwaardig papier. Doordat CEWE Fotoservice van oudsher een echt fotobedrijf was, gebruiken we namelijk – als een van de weinige aanbieders –nog echt fotopapier. Daardoor heeft het dezelfde kwaliteit als de afgedrukte foto’s van vroeger.

Bij een CEWE FOTOBOEK met platte binding wordt altijd dit exclusieve papier gebruikt. Je hebt de keuze tussen hoogglans en mat. De hoogglans variant heeft dat echte foto-effect. Het nadeel ervan is echter dat je er snel vlekken op ziet. De matte variant heeft wat minder het echte foto-effect, maar heeft als voordeel dat je het boek met een gerust hart door vele handen kunt laten gaan! In de kwaliteit zit geen verschil: beide varianten worden afgedrukt op dik papier van 360 g/m2 (2 x 180 g/m2). Een stevig CEWE FOTOBOEK voor je allermooiste herinneringen.

Voordeel van een platte binding

Wil je veel grote foto’s (over twee pagina’s) in je CEWE FOTOBOEK plaatsen, dan raden we je aan om voor de fotopapier variant te gaan. Het grote voordeel hiervan is dat je foto dan geen ‘onderbreking’ heeft in het midden. Doordat er geen vouw in het boek zit, zie je nagenoeg geen overgang van de ene bladzijde op de andere. Plaats dus je foto over de middenvouw van je boek en je krijgt een prachtige, grote foto.

Bestellen

Een CEWE FOTOBOEK met platte binding bestel je eenvoudig via onze software. Heb je de CEWE software geïnstalleerd op je computer, dan ga je in ons programma naar de tab ‘Fotoboeken’. Je kiest het formaat fotoboek en vervolgens kies je voor een van de laatste opties: ‘Mat fotopapier’ of ‘Glanzend fotopapier’. Vervolgens geef je aan of je de foto’s door onze software wilt laten invullen of dat je wilt beginnen met een leeg fotoboek en je kunt aan de slag.

We wensen je veel plezier bij het maken van je CEWE FOTOBOEK!.