Originele foto's van een gezellige avond

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

December is de maand bij uitstek om gezellig met vrienden of familie bij elkaar te komen. Op die momenten worden er natuurlijk foto’s gemaakt, want het is leuk om deze gezelligheid vast te leggen. Hoe zorg je er nu voor dat je de leukste foto’s maakt als je met een groep bij elkaar bent? We geven je een aantal handige tips.

 

Maak foto’s van iedereen

Laten we met een inkoppertje beginnen; probeer iedereen op de foto te zetten. Dat klinkt niet meer dan logisch, maar je zult vast herkennen dat er mensen zijn die graag op de foto gaan en dat er mensen zijn waarvoor dat niet geldt. Om die eerste ‘soort’ hoef je je niet druk te maken, die zorgen zelf wel dat ze met enige regelmaat in je beeld verschijnen :) Voor die andere ‘soort’ daarentegen moet je wel enige moeite doen. Excuses als ‘ik sta er toch nooit mooi op’ en ‘m’n haar zit raar’ mag je gewoon negeren. Houd je camera gereed en blijf aardig; dan lukt het je vast om van iedereen een mooie foto te maken :) Nog een belangrijk puntje; vergeet niet om je camera ook regelmatig uit te lenen, dan weet je zeker dat je zélf ook op de foto’s komt!

Spontaan is leuk

Het is natuurlijk leuk als iedereen in de camera kijkt, maar de spontaniteit gaat er wel een beetje vanaf als je iedere foto aankondigt met “Kijk eens naar het vogeltje!” ;) Probeer daarom ook foto’s te maken als niet iedereen het doorheeft. Zo krijg je de meest ‘echte’ foto’s. Dat er dan soms iemand z’n ogen dicht heeft of raar kijkt, is een risico wat erbij hoort… niks aan te doen, maar zo zijn echte mensen nu eenmaal en dan zijn ze meestal op hun leukst :)

Ga voor een thema

Om een soort lijn te krijgen in de foto’s die je gedurende de avond maakt, kun je een thema voor jezelf aan de foto’s koppelen. Misschien is het een avond met cadeautjes, dan ligt het voor de hand om elk ‘geef-en-uitpakmoment’ vast te leggen. Maar je kunt er ook voor gaan om iedereen minstens een keer met opa en oma op te foto te zetten of een foto te nemen als iedereen zijn koffie drinkt. Natuurlijk kun je zo ver gaan als je zelf wilt; wie weet wil iedereen wel met de rendier-haarband op de foto? Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het is wel leuk voor later!

Niet alleen personen

Uiteraard wil je graag vastleggen met wie je deze leuke avond hebt doorgebracht, dus maak je vooral foto’s van de mensen om je heen. Maar als je later nog wat wilt gaan doen met de foto’s, zoals ze in een CEWE FOTOBOEK plaatsen, of ze gewoon los wilt afdrukken, dan kan het leuk zijn als er voor de afwisseling ook andere foto’s tussen zitten. Dat voorkomt dat je bij iedere foto het commentaar “dat is …, samen met …” kunt geven. :) Maak bijvoorbeeld foto’s van de omgeving: ben je bij iemand thuis, fotografeer dan ook eens de voordeur (als die net opengedaan wordt) of de gezellige kat die rondloopt. Het is ook leuk om statische dingen op de foto te zetten, zoals de stapel met cadeautjes, de mooi versierde boom, de lekkere gerechten of de lege glazen op een dienblad. Close-ups van deze dingen zijn vaak ook leuk. Zo brengen de foto’s bij het terugkijken steeds weer het verhaal van de avond tot leven.

En dan is er nog een dingetje; vergeet niet dat het uiteindelijk om de gezelligheid op de avond zelf draait. Het is leuk als je later veel foto’s hebt, maar het is ook weer niet de moeite om daarvoor de hele avond met je camera bezig te zijn. Geniet ook van het moment; dat is leuker voor jezelf, en voor de anderen die niet steeds maar ‘cheese’ moeten roepen ;)