jaarboek2

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Het lijkt maar even geleden dat we van 2016 naar 2017 gingen. Alhoewel de jaren voorbij vliegen gebeurt er ook ontzettend veel in een jaar. Het is belangrijk om af en toe even stil te staan bij de dingen die het afgelopen jaar allemaal gebeurd zijn. En wat is een leukere manier dan dit te doen door gezellig foto’s te kijken in een fotoboek. Maak een jaaroverzicht van 2017 en ontwikkel een CEWE fotoboek met jouw foto’s uit 2017. Lees hieronder tips voor jouw persoonlijke jaaroverzicht!

Fotoboek 2017

Om een fotoboek voor 2017 te maken, is het handig om de software te downloaden. In de software hebben we oneindig veel leuke opties verwerkt, waarmee jij je fotoboek supermooi kunt maken. Om het overzicht te behouden, start je met het maken van een selectie van jouw foto's van 2017. Plaats ze in een speciale map met een titel als “foto jaaroverzicht 2017”, zodat je de map later gemakkelijk terug kunt vinden op je computer. We kunnen ons voorstellen dat je door het jaar heen behoorlijk wat foto’s hebt gemaakt. Om al deze mooie foto’s kwijt te kunnen in jouw fotoboek, kun je het beste kiezen voor een large fotoboek, zodat je voldoende ruimte hebt. Je kunt bovendien het aantal pagina’s eenvoudig uitbreiden als je ruimte tekort komt. Nog een voordeel van een groot fotoboek: je kunt ‘m in een luxe geschenkbox bestellen, zodat het een echt cadeautje wordt! Heb je alle foto’s geselecteerd? Ga dan naar de AH fotosoftware en kies een geschikt formaat fotoboek, de gewenste omslag en de papiersoort die jij mooi vindt.

Tip: verwerk in jouw CEWE Fotoboek een top 10 mooiste foto's van 2017. Dit kunnen persoonlijke foto’s zijn, landschapsfoto’s of gewoon een foto met een wel hele bijzondere herinnering. Plaats de foto’s aan het begin van het fotoboek. Je kunt via het tekstempleempje bovenin het ontwerpscherm een tekstvakje toevoegen per foto. Neem voor elke foto een aparte pagina of maak een collage met tien foto’s verdeeld over twee pagina’s en geef elke foto een nummertje met behulp van het tekstvakje. Zorg er wel voor dat de nummertjes duidelijk leesbaar zijn en niet in de foto staan.

Kerstfotoboek – een Kerst om nooit te vergeten

Ook na de kerst is het nog niet te laat om een leuk kerstgeschenk te geven. Helemaal niet als je een fotoboek maakt van alle kerstfoto’s. Hiermee geniet je nog het hele jaar na van de kerst. Plaats in het boek alle kerstfoto’s van begin tot eind; dus van het optuigen tot het aftuigen van de kerstboom. Is het een speciaal cadeau? Of wil je een mooie bewaardoos voor je fotoboek? Bij alle grote fotoboeken kun je een geschenkdoos bestellen. Dat wordt uitpakken! Lees hier nog wat tips voor het maken van jouw kerstfotoboek.

Deel het fotoboek in periodes of maanden in

Elke maand heeft zijn eigenaardigheden. We beginnen misschien een beetje ongelukkig in januari. Over het algemeen is januari een rustige maand waar we nog even bij moeten komen van alle feestdagen. Maar misschien heb je nog een mooie winterse periode om de maand januari een beetje te typeren. Of wellicht ga je op wintersport en heb je juist prachtige foto’s van de maand januari. Iedere maand heeft wel zijn eigenaardigheden en mooie dingen. Je kunt de hoofdstukken verdelen in maanden, maar je kunt ook periodes pakken zoals januari tot en met maart, april tot en met juni, enzovoort. Plaats aan het begin van de periode in het jaaroverzicht een foto of een collage met foto’s die staat of staan voor de betreffende periode. Maak per periode gebruik van verschillende typische kleuren. Gebruik bijvoorbeeld voor zomerse maanden een mooie zonnige gele of oranje kleur en voor de herfst een meer donkerrode of bruine kleur. Dit doe je door een achtergrond te kiezen linksonder in het ontwerpscherm. Hier vind je ook andere leuke versiersels voor je fotoboek om de periode extra kracht bij te zetten, zoals bijvoorbeeld een clipart van een schelpje voor de zomermaanden.

Maak voor elk jaar een fotoboek

Als je er een gewoonte van maakt om elk jaar een mooi jaaroverzicht te maken, heb je uiteindelijk een leuke collectie van een aantal jaren. Hiervan heb je nog jaren plezier. Zet ze naast elkaar in de boekenkast en zorg voor een eenduidige en treffende titel op de rug van het boek (bijvoorbeeld fotojaaroverzicht 2017). Heb je nog een hele collectie van voorgaande jaren? Je kunt ook een fotoboek maken van meerdere voorgaande jaren met bijvoorbeeld een fotoboek van 2012-2017. In dit geval kun je de hoofdstukken goed indelen in jaren in plaats van maanden.

Succes met het ontwerpen van jouw persoonlijke foto jaaroverzicht van 2017!