Herfstfotoboek

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Zonder dat we het doorhebben is de herfst alweer een tijdje aan de gang. Met het echte koude weer nog in het verschiet wordt het tijd om je af en toe lekker terug te trekken onder het genot van een warme chocolademelk achter de keukentafel. Wat is er dan mooier om dit mooie herfstseizoen te archiveren in een herfst fotoboek! Hieronder lees je hoe je jouw herfst fotoboek op z’n mooist krijgt!

 

De foto’s voor je fotoboek

Je hebt vast al wel wat mooie foto’s gemaakt van dit seizoen. Een mooie paddenstoel, bomen in herfstachtige kleuren of wat mooie herfstfoto’s van een mooie stad. Nog niet echt genoten van de herfst? Je kunt er natuurlijk alsnog even lekker tussenuit bijvoorbeeld op een stedentrip of een leuk najaarsuitje. Je hoeft je in het fotoboek niet te beperken tot alleen herfstfoto’s met bladeren, voor een mooi veelzijdig fotoboek is het ook leuk om bijvoorbeeld foto’s toe te voegen van dat ene gezellige familiebezoekje.

Heb je al genoeg mooie herfstfoto’s gemaakt? Dan kun je aan de slag met jouw fotoboek voor dit najaar!

Zoek foto’s uit en ga aan de slag

Allereerst selecteer je natuurlijk alle foto’s die je wilt plaatsen in je fotoboek. Dit doe je eenvoudig door een mapje aan te maken op je computer. Geef het mapje bijvoorbeeld de naam “Najaar 2017”, zodat je de foto’s later eenvoudig terugvindt. Open of installeer de software als je deze nog niet hebt geïnstalleerd. Kies vervolgens een formaat naar wens. Of je nu veel of weinig foto’s hebt, we hebben altijd wel een formaat fotoboek dat hierbij past.

Ontwerpen

Nadat je gekozen hebt voor een omslag, ga je door met het ontwerpen. Je kunt kiezen voor een totaal eigen ontwerp of met behulp van de assistent. Door voor ‘maak een voorstel te kiezen, krijg je automatisch een mooi fotoboek dat je nog naar eigen smaak kunt veranderen. Ga in de linkerkolom naar het mapje waar de foto’s staan en sleep ze vervolgens naar het middenscherm. Je kunt hierna een stijl selecteren door rechts onderin te klikken op ‘stijl kiezen’. Kies voor herfstachtige kleuren op de achtergrond, zoals donkergroen, kastanjebruin of juist meer oranje tinten.

Je kunt je herfst fotoboek extra herfstachtig maken met leuke cliparts. Dit zijn kleine tekeningen met een bepaald thema die je in het fotoboek plaatst. Door bovenin het scherm naast het woord ‘tekst’ op het tekstsymbooltje te klikken, kun je een tekst toevoegen bij de foto. In het ontwerpscherm geeft CEWE je de keuze uit verschillende sjablonen, kaders, cliparts en stijlen, die je kunt toevoegen als versiering aan je fotoboek. Deze vind je, net als de achtergronden, linksonderin het scherm. Om het fotoboek een extra zonnige uitstraling te geven kun je hier filteren op thema’s. Filter bij het kopje ‘stijlen’ bijvoorbeeld op ‘reizen’ of op ‘vrije tijd’ om een geschikte stijl te kiezen. Bij ‘sjablonen’, ‘kaders’, en ‘cliparts’ kun je op ‘zomervakantie’ filteren voor zomerse toevoegingen aan je fotoboek. Bij het toevoegen van verhaaltjes of titels aan het fotoboek heeft CEWE de mogelijkheid om een lettertype naar eigen smaak toe te voegen. Hier kun je ook kiezen uit extra vrolijke lettertypes, zoals het lettertype ‘Segoe print’. Het lettertype vind je bovenin het scherm bij het kopje ‘tekst’.

Foto bewerken

Je kunt de foto’s in het boek ook nog bewerken als je ze al in het fotoboek hebt staan. Voeg bijvoorbeeld een pagina toe met enkel sepia of zwart/wit foto’s om de beelden af te wisselen. Je bewerkt de foto’s in het fotoboek, door op de rechtermuisknop en vervolgens op ‘bewerken’ te drukken. Hier zijn ook nog andere opties te vinden om de foto te bewerken.

Veel succes met het ontwerpen van je najaarsfotoboek!