Maak de leukste fotocollages

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Maak de leukste fotocollages

Het woord collage komt officieel van ‘coller’, het Franse woord voor ‘plakken’. Maar plakken doen we natuurlijk allang niet meer. Want collages maak je tegenwoordig gewoon heel gemakkelijk op de computer! Ook in onze software. Zo maak je eenvoudig mooie fotocollages voor aan de muur, voor de cover van je fotoboek of voor op die bijzondere wenskaart. Wij laten zien hoe je zelf de leukste fotocollages maakt.

Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn om een mooie fotocollage te maken. Met onze software breng je jouw foto’s heel eenvoudig samen tot één geheel. Selecteer een formaat, bepaal het aantal foto’s en kies uit verschillende indelingen. Ook kun je kiezen voor ruimte tussen je foto’s of je plaatst de foto’s gewoon direct tegen elkaar, net wat je zelf mooier vindt. Of selecteer een leuk design voor je canvas en sleep daar de leukste foto’s in (zie onderstaande wanddecoratie).

Kiezen is niet nodig

Een fotocollage is ontzettend handig wanneer je niet kunt kiezen tussen al die leuke foto’s. Nu hoef je niet slechts één foto te kiezen, maar je maakt gewoon een collage, zodat je ze allemaal kunt gebruiken. En wie zegt dat je de foto’s recht naast elkaar moet plaatsen? Je kunt ook gewoon voor een vrij ontwerp kiezen en de foto’s lekker schots en scheef en boven en onder elkaar plaatsen.

Vertel een compleet verhaal

Met een fotocollage is het ook veel gemakkelijker om jouw verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld van dat gezellige weekend weg, die mooie reis of van je bruiloft. Soms is het lastig om alles samen te vatten in één foto, terwijl je in een collage meerdere foto’s kwijt kan en zo dus ook veel meer kunt laten zien. Zo maak je het verhaal direct compleet.

Maak een collage met een thema

Collages lenen zich ook heel goed voor creatieve thema’s. Verzamel bijvoorbeeld verschillende foto’s van één specifieke kleur. Welk onderwerp er op de foto staat is in dat geval niet zo van belang, zolang het maar die ene kleur heeft. Leuk om je huiskamer mee op te vrolijken! Of maak juist foto’s van een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan nummerbordjes (met jouw geluksgetal) of van die leuk gekleurde deuren wanneer je op vakantie bent in een warm land. Zo maak je zelf eenvoudig een uniek kunstwerk!

Geen mooie familiefoto? Maak een collage!

Heb je (nog) geen leuke familiefoto, maar wel mooie foto’s van jullie apart? Dan kun je ook gewoon een collage maken van die verschillende foto’s! Probleem opgelost.