Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Een fotocollage is een fijne manier om meerdere van je favoriete foto’s tegelijkertijd te kunnen bekijken. Zeker als je er een CEWE WANDDECORATIE van maakt, want dan kun je steeds even genieten als je er voorbij loopt. We geven 10 tips, zodat jouw fotocollage eigenlijk niet meer kan mislukken!

1. Groot en klein

Vaak hebben we de neiging om allemaal foto’s van ongeveer dezelfde grootte bij elkaar te plaatsen, maar er kan zoveel meer! Kijk eens wat er gebeurt als je sommige foto’s vergroot terwijl je andere juist verkleint. Het geeft een speels effect en je kunt die ene mooie foto extra op laten vallen.

2. Gebruik kaders & sjablonen

Ook in de software voor CEWE WANDDECORATIE kun je gebruik maken van de kaders en sjablonen. Probeer deze vooral uit! Foto’s krijgen een heel andere uitstraling als er een ‘zachte’ rand omheen zit en door foto’s in een rond frame te plaatsen, ontstaan er ook veel meer mogelijkheden om de andere foto’s te rangschikken.

3. Kies een stijl

De manier waarop je de foto’s rangschikt, heeft veel invloed op de uitstraling van je collage. Ga je voor strak en geordend of kies je voor losjes en relaxt? Natuurlijk zijn er nog een heleboel opties die hiertussen in zitten en het is helemaal afhankelijk van wat je zelf mooi vindt welke keuze je maakt.

4. Schuiven maar!

Alle foto’s in een keer op de juiste plek in je collage? Dat is knap! ;) Hoewel je misschien best tevreden bent over je eerste poging, kan het geen kwaad om met de foto’s te gaan schuiven. Door kleuren en vormen van omringende foto’s, past niet iedere foto op elke plek. Aan de slag dus!

5. Heb je een thema?

Maak je een fotocollage met een thema, dan kunnen de cliparts en designs uit de software goed van pas komen. Of het nu een geboorte, een huwelijk of een vakantie is, er zijn altijd wel cliparts te vinden die bij jouw thema passen!

 

6. Maak een ruime selectie

Misschien heb je al bepaald welke 5 foto’s op je collage gaan komen. Probeer uit of het werkt, maar wees niet te star. Wellicht is het handiger om wat foto’s achter de hand te hebben, mocht de combinatie van foto’s niet helemaal worden zoals je had gehoopt.

7. Maak gebruik van tekst

Je ziet het niet zo vaak op grote postercollages, maar op een CEWE WANDDECORATIE kun je uiteraard ook tekst plaatsen. Dit kunnen enkele woorden zijn of een complete tekst die bij de collage past. De tekst maakt het meteen duidelijk dat je de poster zelf gemaakt hebt, ook al zijn de foto’s zo mooi dat mensen daaraan twijfelen ;)

8. Past het wel?

Dit lijkt een open deur, maar houd je er ook rekening meer waar het collage uiteindelijk komt te hangen? Het zou erg jammer zijn als je gekozen achtergrondkleur totaal niet past bij de kleur van je muur. Neem je laptop even mee of maak een foto met je telefoon en loop naar de muur voor een controle. Dan word je niet teleurgesteld als je de CEWE WANDDECORATIE op wilt hangen ;)

9. Kies een aantal

Ga je voor veel (kleinere) foto’s of selecteer je een paar mooie foto’s die je veel aandacht wil geven? Deze keuze is onder meer afhankelijk van de plek waar je de CEWE WANDDECORATIE op gaat hangen. Komt ie boven de bank te hangen en ga je voor veel kleine foto’s, dan loop je de kans dat er regelmatig iemand op je bank klimt ;) Hang je het collage in de hal of op het toilet, dan kan iemand er veel dichterbij gaan staan en zijn kleine foto’s geen probleem.

10. Gebruik zwart-wit

Een fotocollage in zwart-wit kan zo mooi zijn! Kies een rustige achtergrondkleur en bewerk je foto’s in de software tot zwart-witte versies van het origineel. (dubbelklik op de foto: foto bewerken > kleureffecten > grijswaarden).