Fotoboektips

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Fotoboektips

Bij AH Fotoservice geven we een 100% tevredenheidsgarantie op onze fotoboeken. Wij zijn namelijk pas tevreden als jij tevreden bent met jouw CEWE Fotoboek. Wij delen onze jarenlange ervaring graag met jou! Een chronologisch fotoboek is natuurlijk logisch en erg leuk, maar het is ook leuk om eens een fotoboek rondom een bepaald thema te maken. Hieronder lees je daarom een aantal tips voor het maken van verschillende soorten fotoboeken.

Natuurfotoboek

We raken er steeds meer door gefascineerd: de natuur. Door documentaires als Planet Earth leren we onze natuur weer waarderen en zien we hoe waardevol het eigenlijk is. En hoewel we al een keer op de maan zijn geland en zelfs al plannen hebben om naar de planeet Mars te vliegen, weten we nog steeds lang niet alles over onze eigen planeet.

Dit alles maakt onze natuur fascinerend en fantastisch om naar te kijken! Ze biedt ons de prachtigste plaatjes, waar wij dankbaar foto’s van schieten. Die foto’s wil je natuurlijk niet alleen maar als bureaubladachtergrond voor je computer gebruiken. Maak daarom eens een CEWE Fotoboek van jouw eigen natuurfoto’s. Zo’n boek van de natuur kun je op verschillende manieren invullen.

Zo kun je bijvoorbeeld een boek maken met vier hoofdstukken: een voor ieder seizoen. De bladeren van de herfst, de sneeuw van de winter, de lammetjes in de lente en strand en zee in de zomer. Een ander idee is om een CEWE Fotoboek van al jouw mooiste natuurfoto’s te maken. Combineer foto’s van die olifant in Zuid-Afrika met foto’s van het roodborstje achter in je tuin: beide natuurverschijnselen zijn prachtig en het waard om te verwerken in jouw natuurfotoboek!

Baby fotoboek

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel foto’s van toen ze nog klein waren. Rollend over de eettafel of slapend in de wieg. Baby’s zijn een dankbaar onderwerp voor fotografie: hun kwetsbaarheid en kleine formaat leveren niet zelden geweldige plaatjes op. In het eerste levensjaar van een mens gebeurt er bovendien zoveel bijzonders! De baby krijgt wat haartjes op het hoofd en na ongeveer vijf á zes maanden komen de eerste melktandjes. Hoewel een fotoboek van de baby nu al erg leuk kan zijn, is het helemaal fantastisch als die baby 20 jaar is en terugkijkt in het fotoboek naar toen hij of zij ooit klein was. Heb je niet zoveel foto’s van het eerste levensjaar, dan kan je een baby fotoboek natuurlijk ook combineren met foto’s van de jaren erna of met foto’s van voor de geboorte. Super leuk om te zien hoe zo’n klein mensje zich ontwikkelt.

Reisfotoboek

Dat je vakanties een leuk onderwerp voor CEWE Fotoboeken zijn, spreekt voor zich. De bijzondere momenten wil je nooit meer vergeten en dan is het heerlijk om af en toe nog eens terug te kunnen kijken in een fotoboek en herinneringen op te halen. Herinneringen aan die zomer met zon, zee en strand of aan die geweldige skivakantie. Maak van iedere vakantie daarom een CEWE Fotoboek of combineer je vakantie- en reisfoto’s juist in één fotoboek: zo krijg je een mooi overzicht van alle reizen die je al hebt gemaakt in je leven. Op die manier bundel je alle vakanties in één en kijk je terug op een reislustig bestaan.

Tip: plaats op de eerste pagina een wereldkaart en markeer de plaatsen waar je allemaal al geweest bent. Zoek op Google op de term “travel map” en je vindt tal van websites waarop je jouw eigen wereldkaart kunt maken van de landen waar je geweest bent.

Fotoboek van gebouwen en steden

Zoals de natuur een prachtig fenomeen is om te fotograferen, kan ook de stad en de architectuur een boeiend decor bieden voor jouw fotoboek. Of je nu veel landen hebt bezocht of liever in eigen land blijft: bijzondere gebouwen vind je overal. Ook deze architectuur is een dankbaar onderwerp om vast te leggen in een CEWE Fotoboek. Verwerk bijvoorbeeld bepaalde thema’s in het boek door een hoofdstuk te wijden aan foto’s van bijzondere deuren of gevels. Of wat dacht je van een hoofdstuk met de mooiste kathedralen en kerken die je gezien hebt en bijvoorbeeld een hoofdstuk met alle stations van de steden die je hebt bezocht.