Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Natuurlijk is het leuk om jouw favoriete foto’s af te laten drukken en ze op te hangen. Je wilt ze immers graag aan iedereen laten zien. Maar het is nog veel leuker als je jouw speciale foto’s extra onder de aandacht brengt door ze op een bijzondere manier op te hangen. We geven je 8 verrassende ideeën!

1. Zonder lijst

Meestal lijsten we onze foto’s in voor we ze ophangen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het geeft een lekker los effect als je de foto’s zo aan de muur hangt. Gebruik fotolijm of een kneedgummetje om de foto’s op te hangen.

2. Maak een collage

Druk de foto’s af in verschillende formaten en zoek fotolijsten van verschillende grootte en vorm uit. Maak een lekker afwisselend collage van alle foto’s bij elkaar. Ook leuk om er bedrukte wandklok tussen te hangen.

3. Van hoog tot laag

De meeste foto’s hangen op ooghoogte, maar als je toch een lege muur hebt, waarom zou je deze dan niet helemaal gebruiken? Het is misschien even wennen, maar juist de foto’s die erg laag hangen, zullen ook genoeg aandacht krijgen!

4. Aan een touwtje

Hang je foto’s met behulp van kleine wasknijpers of paperclips aan een touwtje. Je kunt de touwtjes aan de muur hangen, of er meerdere boven elkaar in een grote fotolijst hangen. Leuk om ook tekst toe te voegen.

5. Op een rijtje

Zet de ingelijste foto’s naast elkaar op een plankje (of meerdere plankjes) onder elkaar. Je kunt de plankjes ook gebruiken om bijbehorende spulletjes op te zetten, zodat je een tastbare herinnering krijgt.

6. In een potje

Je ziet ze steeds meer; van die ouderwetse weckpotten. Handig om de rijst of de muesli in te bewaren, maar ook erg leuk om een foto in te zetten. Misschien moet je de foto in het begin een beetje bollen door er wat achter te zetten (of door de pot alsnog te vullen met rijst ;) )

7. Om het hoekje

Vaak hang je de foto’s in het midden van een muur, maar het geeft ook een erg leuk effect als je de foto’s in een hoek hangt, zodat je aan beide muren in de hoek foto’s kunt hangen.

8. Strak tegen elkaar

Meestal houd je wat ruimte tussen de fotolijstjes die je naast elkaar hangt. Probeer eens wat er gebeurt als je de lijsten juist strak tegen elkaar hangt. Dit effect is vooral mooi als je rustige, neutrale lijsten hebt, anders wordt het snel erg rommelig.
Hoe hang jij jouw foto’s op? We zijn benieuwd!