Hoe selecteer je de beste foto's voor je fotoboek?

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

Hoe selecteer je de beste foto's voor je fotoboek?

Omdat we tegenwoordig zo snel en makkelijk foto’s maken, hebben we er automatisch ook heel veel. Allemaal leuk en aardig, maar ken je dat gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Je wilt een leuk fotoboek maken, maar eerst moet je al die foto’s nog selecteren… Een tijdrovend klusje en hoe moet je kiezen? Wij hebben tips. Zo maak je in een mum van tijd een mooie fotoselectie!

1. Verzamel de foto’s in één map

Een goed begin is het halve werk! Dus voordat je met de fotoboeksoftware aan de slag gaat, is het handig om de foto’s die je in het fotoboek wilt hebben alvast bij elkaar in één map te zetten. Zo kun je in één keer de gehele map selecteren voor in je fotoboek.!

2. Structureer de foto’s op je computer.

Zorg ervoor dat je de foto’s handig organiseert op je computer. Gebruik bijvoorbeeld de datumstructuur: jaar – maand – dag. Zo worden al je foto’s automatisch gerangschikt van de meest recente naar oudere foto’s en kun je ze gemakkelijk terugvinden en/of selecteren voor je fotoboek.

3. Gebruik weergave ‘pictogrammen’ en ‘details’

Als je bij Windows kiest voor ‘Pictogrammen’ worden je foto’s weergegeven in plaatjes. Dat is erg handig voor de eerste fotoselectie. Kies je vervolgens voor de weergave ‘Details’, dan zie je precies wanneer de foto genomen is en hoe groot deze is. Zo kun je handig de volgorde voor je fotoboek bepalen.

4. Bepaal van tevoren het verhaal

Bedenk van tevoren goed wat het thema is van je fotoboek en selecteer alleen de foto’s die daarbij horen. Bepaal vervolgens hoe je de foto’s in je fotoboek wilt zetten: op chronologische volgorde? Op thema? Of maak je een jaarboek en wil je alleen de hoogtepunten in je fotoboek opnemen?

5. Kies voor de leukste herinneringen

Welke foto’s brengen de sfeer van het moment echt over? Sommige foto’s winnen dan misschien niet de schoonheidsprijs, maar zijn wel de moeite waard vanwege de herinnering die ze bij je oproepen. Deze foto’s horen dan ook zeker thuis in je fotoboek! Zo kun je echt een verhaal vertellen met je foto’s.

6. Laat de fotoboek-assistent je helpen

Vind je het lastig om een leuke fotoselectie per pagina te maken? Laat dat maar aan de fotoboek-assistent over! Hij vult je gehele fotoboek binnen een paar minuten en neemt daarmee een hoop werk uit handen. Uiteraard kun je elke pagina naderhand apart bewerken.

7. Of schakel onze designservice en/of selectieservice in!

Ben je niet zo creatief of heb je weinig tijd? Maar wil je wél graag zo’n mooi fotoboek hebben waarin al je herinneringen zijn vastgelegd? Denk dan eens aan onze designservice en laat je fotoboek ontwerpen door één van onze professionele vormgevers. We hebben bovendien een fotoselectieservice. Dan zoeken wij gewoon de mooiste foto’s voor je uit!