3x Kerst in je fotoboek

Terug naar overzicht
Meer artikelen tonen

In elk jaarboek of familie fotoboek horen ook kerstfoto’s thuis, toch? En wat is er leuker dan het creëren van een paar heel gezellige kerstspreads? In onze software vind je leuke cliparts, achtergronden en sjablonen om de meeste prachtige fotoboekpagina’s mee te maken, ook voor je foto’s van Kerstmis. Wij hebben een paar ideeën voor je.

 

1. Samen de kerstboom uitzoeken. Daar hoort een groene achtergrond bij met een leuke print van kerstbomen. Met een brede witte rand vallen de foto’s extra op. Wil je er wat bij schrijven? Doe dit in mooie, sierlijke letters. De mooiste foto verdient aandacht, dus die komt in z’n geheel op de rechterpagina. Hieromheen plaatsen we een groene rand, passend bij de linker achtergrond. Het label met daarop een kerstboom (een clipart) maakt de spread helemaal compleet.

1. Ken je die verjaardagskaarten waar muziek uitkomt wanneer je ze openklapt? Leuk hoor, maar nu kun je gewoon zelf een liedje zingen, daar een filmpje van maken en aan de kaart toevoegen. Daar kun je de jarige pas écht mee verrassen!

2. Foto’s waarop de kinderen creatief bezig zijn, vragen om een creatieve pagina-invulling. Voor deze spread is gekozen voor twee verschillende achtergronden in winters blauw. De ronde, winterse omlijsting met vogels en rode besjes vind je bij de sjablonen en kaders in de categorie Kerstmis. De trui van het jongetje past qua kleur heel mooi bij de vogels. Kijk dus goed naar de kleuren die je gebruikt en of ze de foto’s ‘ophalen’. Ook de cadeautjes en de ster (cliparts) zijn geselecteerd op kleur. Door de kaderranden van de twee foto’s op de linkerpagina rood te maken, vallen ze niet alleen extra op, ook hier komt die kleur terug in de ronde omlijsting, cadeautjes en foto’s. Zo wordt deze Kerst-spread echt een geheel.

3. En dan is het zover… Eerste kerstdag! Met de hele familie gezellig aan het kerstdiner en cadeautjes uitpakken. Ook hier is niet gekozen voor een simpele witte achtergrond, maar voor twee achtergronden uit de categorie Kerstmis die het qua kleur weer heel goed doen bij de geselecteerde foto’s. Zo komt het donkerrood van de trui van het meisje links terug in de achtergrond. En de toegevoegde Kerstman (clipart) heeft een pak aan in exact dezelfde kleur. Bovendien foto’s knallen de foto’s dankzij de felrode kaders van de pagina’s. Ook hier maakt de kerstboom (clipart) de spread af.

Wij wensen je hele fijne kerstdagen! En vergeet ze vooral niet voor altijd vast te leggen! :-)