Hoe werkt het

Een CEWE FOTOBOEK maken, dat kun jij ook!

Wil je graag een fotoboek maken? Met de nieuwe Albert Heijn software is het makkelijker dan ooit. Op deze pagina helpen we je op weg met de voorbereiding. En krijg je allerlei tips hoe je je fotoboek eenvoudig nóg mooier maakt. Aan de slag dus! Verzamel je foto’s en maak je eigen unieke boek.

teaser1

Stap 1: foto's maken

Neem de beste foto`s

Veel mensen maken enorm veel foto’s, zeker op vakantie. En die passen nooit allemaal in een boek. Dat betekent dat je moet kiezen. Daarvoor moet je eerst een beetje leren ‘fotoboekdenken’.
Als je een boek openslaat, zie je twee pagina’s. Probeer je foto’s zo te plaatsen dat deze twee naast elkaar liggende pagina’s samen een geheel vormen. In de software kun je kiezen uit verschillende lay-outs, die je daarbij helpen. Verder is afwisseling belangrijk. Plaats naast een foto met mensen eens een sfeerbeeld, bijvoorbeeld een klein detail of een mooie foto van de omgeving. De kunst is om een afwisselend, maar toch samenhangend boek te maken.

tip
Stapeltje fotoafdrukken

Stap 2: voorbereiden

Zet je foto's klaar

Kies altijd eerst welke foto’s je zeker in je boek wilt afdrukken. Zet ze in een aparte map op je computer, dan vind je ze straks meteen. Ervaren fotoboekenmakers maken vaak ook een tweede map met foto’s die ze misschien willen gebruiken. Handig als je twee pagina’s dezelfde sfeer wil geven en nog een extra foto zoekt.

Tip van John
Onze software helpt je op weg

Onze software helpt je op weg

  • Zeer gebruiksvriendelijke software
  • Direct beginnen, zonder al je foto’s te uploaden
  • De slimme Fotovuller maakt de eerste indeling
  • Tussentijds je indeling opslaan en bewaren
  • Makkelijk je formaat, kaft en papierkeuze veranderen

Stap 3: boek kiezen

Kies het CEWE FOTOBOEK dat bij je past

Albert Heijn fotoboeken zijn er in alle soorten en maten. Wat voor boek wil je maken? Ga je foto’s groot afdrukken of juist veel tekst toevoegen? Wil je veel, of maar een paar foto’s plaatsen? Met talloze designs, lay-outs en verschillende kaftuitvoeringen heb je alle ruimte om een uniek boek te maken.

Bekijk het overzicht van alle boeken boek kiezen
Boek maken

Stap 4: boek maken

Vertel een verhaal in foto's

Nu komt het leukste werk. Plaats je foto’s met de hand of laat de slimme Fotovuller een indeling maken. Voeg teksten en effecten toe, zoals een mooie achtergrond. Maak ook eens een dubbele pagina met een thema, bijvoorbeeld alle dieren die je op vakantie hebt gefotografeerd, of alle zwembadfoto’s. De kunst is om een afwisselend, maar toch samenhangend boek te maken. Zo kun je zelf met je indeling spelen.

Tip van Elize
Stap 4a

Sleep jouw foto's naar een pagina en laat ze automatisch op een leuke manier neerzetten.

Stap 4b

Voeg tekst en effecten toe.

Stap 4c

Heb je veel foto's? Je kunt naar hartelust pagina's toevoegen!

Stap 4d

Kies je mooiste foto voor op de kaft. Een goede titel erbij en klaar is Kees!

Ontwerp uploaden

Met de software kun je je boek via internet uploaden. Of je ontwerp op een CD branden en naar jouw Albert Heijn winkel brengen. Zodra we je ontwerp binnen hebben, gaan we er mee aan de slag!

Laten bezorgen

Als je boek klaar is, laat je het met de post naar je huis of werk verzenden.

Ophalen in de AH winkel

Of je haalt je fotoboek op bij de Albert Heijn winkel in de buurt.

Stap 6: genieten!

Samen genieten van je eigen bibliotheek, boordevol herinneringen