howto_topcontent

Meest gestelde vragen

over onze designservice

Omdat onze designservice een nieuwe dienst is binnen de fotoservice kunnen wij ons voorstellen dat er vragen zijn. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Waarom een CEWE FOTOBOEK designservice?

  Een fotoboek vertelt een verhaal, jouw verhaal. Het is een belangrijk verhaal en om het goed te vertellen, heb je tijd en verteltalent nodig. Veel mensen kunnen de 3 uur die nodig zijn voor het maken van een hoogwaardig CEWE FOTOBOEK niet opbrengen en zelfs degenen die wel tijd hebben, beschikken niet over de ervaring om een verhaal goed weer te geven. Onze ontwerpservice is ideaal voor iedereen die foto’s in een professioneel vormgegeven CEWE FOTOBOEK wil vereeuwigen, maar de tijd of ervaring missen om zelf een mooi boek samen te stellen. We houden tenslotte allemaal van lekker eten, maar zijn ook niet allemaal geweldig goede koks!
  Overtuig jezelf van ons uitstekende werk en blader op je gemak door de voorbeelden. Deze zijn allemaal persoonlijk voor onze klanten gemaakt, en onze klanten delen dit graag met je.
  Voor een stijlvol CEWE FOTOBOEK is niet alleen tijd nodig (gewoonlijk 3 tot 5 uur). Je moet ook een zeker gevoel voor indeling, sortering, achtergrondkeuze, fotokeuze en kleurenbalans hebben – maar het belangrijkste is toch wel verteltalent.
  Beleef alle plezier bij het fotograferen en laat onze ervaren ontwerpers een boeiend CEWE FOTOBOEK voor je maken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een ontwerpstijl te kiezen, waarna onze ontwerpers vervolgens samen met jouw feedback een meesterwerk maken. Het mooiste aan onze service is dat je altijd invloed blijft houden: je kunt een voorbeeldweergave van het CEWE FOTOBOEK beoordelen, ons feedback sturen en wijzigingen laten doorvoeren.

 • Wat kost de designservice?

  De designservice kost € 11,99 voor 26 pagina’s (met 50 tot 100 foto’s). De ontwerpkosten worden opgeteld bij de totaalprijs van het voltooide fotoboek. Een CEWE FOTOBOEK met 26 pagina’s kost bij gebruik van de designservice ca.€ 45,-. In de prijs is inbegrepen, het eerste ontwerpvoorstel en tot 3 nabewerkingen op basis van je feedback en specifieke wensen.
  Als je jouw fotoboek door een professional wilt laten ontwerpen en daarmee tijd wilt besparen, bieden wij je de beste service die je maar kunt krijgen aan. Blader eens door de voorbeelden en overtuig jezelf van ons werk – de voorbeelden zijn persoonlijk vormgegeven voor onze klanten.

 • Wat is de "selectieservice"?

  Weet je niet zeker welke foto’s je wilt gaan gebruiken? Laat ons de keuze voor je maken!
  Zeker als je veel foto’s hebt is het soms moeilijk en tijdrovend om de mooiste foto’s uit te kiezen. Dit selectieproces kunnen wij van je overnemen. Onze selectieservice zoekt de mooiste foto’s uit. Je kan zoveel foto’s uploaden als je maar wilt, onze ontwerpers doen de rest.
  Voor de selectieservice rekenen wij de kleine meerprijs van € 4,99.

 • Hoelang duurt het proces?

  Binnen 3 werkdagen nadat je ons de foto’s heeft doorgestuurd, is jouw persoonlijk CEWE FOTOBOEK beschikbaar voor een controle. Op dat moment kan je jouw persoonlijke ontwerper feedback geven, teksten toevoegen en het fotoboek bestellen. Zodra je het ontwerp hebt goedgekeurd en besteld, ontvangt je jouw CEWE FOTOBOEK na ca. 5 – 7 dagen (wij hebben deze tijd nodig voor de productie en het verzenden).

 • Wat als het ontwerp niet naar wens is?

  Nadat je persoonlijke ontwerper het CEWE FOTOBOEK heeft gemaakt, heb je de mogelijkheid het online in te zien en te controleren. Als het ontwerp niet naar wens is, kan je tijdens de controle eenvoudig opmerkingen toevoegen. Je opmerkingen worden door de ontwerper ter harte genomen en navenant verwerkt in het CEWE FOTOBOEK. Binnen 2 werkdagen kan je het bewerkte ontwerp opnieuw online controleren.

 • Hoelang duurt het doorvoeren van de wijzigingen?

  Iedere bewerking naar aanleiding van je wensen neemt 2 werkdagen in beslag. Daarna kan je het bewerkte CEWE FOTOBOEK opnieuw online controleren.

 • Hoe weet ik zeker dat mijn persoonlijke ontwerper het ontwerp gebruikt dat ik het mooiste vind?

  Wij beschikken over een uniek en uitstekend opgezet selectieproces voor elke stijl. Daardoor kan je een ontwerpstijl selecteren die optimaal past bij het verhaal dat je wilt gaan vertellen.
  Je persoonlijke ontwerper zal een volledig individueel CEWE FOTOBOEK samenstellen op basis van je wensen en de doorgegeven informatie. Er zijn 6 hoofdstijlen beschikbaar en iedere stijl kent vele varianten.

 • Kan ik mijn CEWE FOTOBOEK controleren en wijzigingen laten doorvoeren?

  Natuurlijk! Onze filosofie is dat we samen jouw verhaal vertellen. Wij zullen je CEWE FOTOBOEK vormgeven en je een digitale versie laten inzien.
  Je kan opmerkingen toevoegen en ons feedback geven om wijzigingen te laten doorvoeren.

 • Ik heb honderden digitale foto’s; kan ik geholpen worden bij het selecteren van de foto’s? En hoe weet ik zeker dat de beste foto’s geselecteert worden?

  Onze ontwerpers hebben al honderden verhalen opgesteld en weten uit ervaring welke foto’s het beste bij een ontwerp passen. Daarnaast hebben ze allemaal een grafische opleiding afgerond en uitgebreide ervaring in het selecteren van de beste foto’s. Je hoeft slechts een beetje informatie over je verhaal te geven. Het belangrijkste is dat we een doorlopend, vloeiend verhaal creëren en de mooiste emoties weergeven. We maken gebruik van meerdere selectiecriteria die zich bij het vormgeven van duizenden boeken met honderden verschillende verhalen al hebben bewezen. Enkele criteria zijn onder andere:
  • De emoties op de foto zijn een belangrijk aspect; indien mogelijk gebruiken wij foto’s van vrolijke personen.
  • Wij kiezen foto’s die het beste binnen het verhaal passen. Iedere pagina moet vloeiend en zinvol zijn, net als scènes in een film.
  • Wij gebruiken geen dubbele foto’s of foto’s die slechts enkele seconden na elkaar gemaakt zijn – tenzij ze een reeks vormen die bewust door de fotograaf is gemaakt, bijvoorbeeld sportopnamen.
  • De fotokwaliteit zelf – is de foto scherp? Heeft de foto de juiste kleur en schakering?
  Later kan je natuurlijk zelf nog invloed uitoefenen op de vormgeving. Je kan de door de ontwerper gemaakte selectie controleren en indien gewenst kan je ook nog wijzigingen doorgeven.

 • Kan ik teksten toevoegen aan de verschillende pagina‘s? Zo ja, wanneer kan ik dat doen?

  Ja, je kunt teksten en notities aan de pagina’s van het fotoboek toevoegen. Nadat wij het ontwerp hebben gemaakt, krijg je per e-mail bericht en kan je online een voorbeeldweergave bekijken. Je hebt dan de mogelijkheid het CEWE FOTOBOEK online te controleren. Tijdens deze stap kan je de teksten aan de gewenste pagina’s toevoegen. Wij integreren de tekst vervolgens op passende wijze in het ontwerp.

 • Kan ik meerdere exemplaren van mijn CEWE FOTOBOEK bestellen?

  Je kan zoveel exemplaren bestellen als je wilt – het is natuurlijk ook een leuk cadeau idee. De ontwerpservice betaal je slechts één keer ongeacht het aantal exemplaren van het ontworpen fotoboek.

 • Wat moet ik doen als ik enkele foto’s ben vergeten te uploaden en ik ze achteraf wil toevoegen?

  Als het ontwerpproces eenmaal is begonnen, kunnen wij helaas geen extra foto’s meer toevoegen. Als je echter toch foto’s wilt toevoegen, zal je de opdracht moeten annuleren en opnieuw plaatsen. Let er dan wel op dat je alle benodigde foto’s uploadt. De beste manier is om vooraf te bepalen welke foto’s je verhaal het beste weergeven en er vervolgens op te letten dat deze foto’s allemaal worden geüpload.

 • Kan ik nog meer foto’s toevoegen nadat ik het eerste ontwerpvoorstel heb ingezien en gecontroleerd?

  Voordat wij met het vormgeven van je CEWE FOTOBOEK beginnen, maken we een ontwerp op basis van de door jouw ter beschikking gestelde foto’s. Iedere foto maakt zo deel uit van een hoofdstuk. Helaas kunnen wij geen extra foto’s meer toevoegen als het ontwerpproces al is begonnen.

 • Hoeveel tijd heb ik om mijn CEWE FOTOBOEK te controleren?

  Zodra het CEWE FOTOBOEK vormgegeven is en online is in te zien, krijg je per e-mail bericht. Daarna heb je 21 dagen de tijd om je CEWE FOTOBOEK te controleren. Het beste kun je dit doen als het idee voor het CEWE FOTOBOEK nog duidelijk in je hoofd zit. Daarom raden wij aan om het boek direct te controleren als de vormgeving is afgerond door onze ontwerpers.

 • Hoe vaak kan ik het ontwerp laten bewerken?

  Meer dan 95% van onze klanten is na het eerste ontwerpvoorstel enthousiast over het resultaat. Ze voegen teksten toe en bestellen direct het fotoboek. Als je het ontwerp nog wilt wijzigingen, stellen wij alles in het werk om het CEWE FOTOBOEK aan je wensen aan te passen. Onze ontwerpers bewerken het CEWE FOTOBOEK op basis van je feedback en opmerkingen. Ervaring leert ons dat als wij na drie bewerkingen het CEWE FOTOBOEK nog steeds niet naar wens hebben samengesteld, we niet de beste ontwerpservice voor je fotoboek zijn. Je kan je opdracht dan ook te allen tijde annuleren.

 • Kan ik opmerkingen veranderen of toevoegen als ik reeds opdracht heb gegeven voor de bewerking?

  Nee, zodra het CEWE FOTOBOEK ter bewerking is doorgestuurd, kunnen er geen verdere opmerkingen aan deze versie van het fotoboek worden toevoegd. Je hebt echter wel de mogelijkheid opnieuw wijzigingen door te geven zodra de volgende bewerkte versie klaar is.

 • Kan ik het aantal pagina’s van mijn CEWE FOTOBOEK wijzigen?

  Je kan het aantal pagina’s heel eenvoudig laten wijzigen tijdens de controle. Daarnaast kan je ook het aantal foto’s per pagina laten wijzigen. Twee foto’s per pagina levert bij 100 foto’s een CEWE FOTOBOEK met 50 pagina’s op. Bij hetzelfde aantal foto’s kan je ook voor 4 foto’s per pagina kiezen; dit levert dan een CEWE FOTOBOEK van 26 pagina’s op. Als je een groot aantal foto’s ter beschikking heeft gesteld waarvan er veel niet gebruikt worden bij de vormgeving, kan je ook je persoonlijke ontwerper laten weten dat hij meer foto’s moet gebruiken. Hierdoor stijgt wel het aantal pagina’s van je CEWE FOTOBOEK. Het wijzigen van het aantal pagina’s gaat altijd in stappen van 8 pagina’s.

 • Hoelang duurt het voordat ik mijn CEWE FOTOBOEK krijg?

  Zodra je het ontwerp hebt goedgekeurd en je CEWE FOTOBOEK hebt besteld, wordt het gedrukt. Je ontvangt het boek ongeveer 5 tot 7 dagen later.

 • Kan ik meerdere exemplaren van hetzelfde CEWE FOTOBOEK naar verschillende adressen laten verzenden?

  Nee. Op dit moment worden alle CEWE FOTOBOEKEN naar het adres verstuurd dat is ingevoerd bij het doorgeven van de bestelling.

 • Kan ik hetzelfde CEWE FOTOBOEK in verschillende formaten of met verschillende omslagen laten maken?

  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Omdat elk speciaal ontworpen fotoboek gemaakt is op een specifieke grote en het soort gekozen papier.

 • Kan ik het uiteindelijke digitale ontwerp aan mijn Facebook-vrienden laten zien?

  Ja, dit kan. Wanneer je fotoboek gemaakt is kan je via mijn gegevens op de website kiezen om je fotoboek te delen met je facebookvrienden. Je vind het gemaakte boek dan onder "Fotoboeken die je reeds besteld hebt" op de AH fotoservice website.

 • Kan ik foto’s van mijn Picasa- of Flickr-account uploaden?

  Nee. Dit is momenteel helaas niet mogelijk. Je kan wel heel eenvoudig foto’s van je pc uploaden. Op je pc staan hoogstwaarschijnlijk dezelfde foto’s als de foto’s die je naar Picasa of Flickr heeft geüpload.

 • Waar voer ik mijn kortingscode voor de ontwerpservice in?

  Je kan de code bij het bestellen van je CEWE FOTOBOEK invoeren in het daarvoor bestemde veld.

 • Hoe kan ik mijn opdracht annuleren? Tot wanneer kan ik annuleren?

  Je kan de opdracht op elk moment annuleren, totdat je daadwerkelijk de bestelling geplaatst hebt. Als je bij ontvangst van je CEWE FOTOBOEK gebreken ontdekt, neem dan direct contact op met onze klantenservice – wij vinden het belangrijk dat je geheel tevreden bent. En we geven daarom ook 100% tevredenheidgarantie op elk CEWE FOTOBOEK.

 • Wat kan ik doen als ik een bijzondere gelegenheid in mijn CEWE FOTOBOEK wil vastleggen, maar geen bijpassende ontwerp kan vinden?

  In ons assortiment aan gelegenheden en stijlen zijn de meest voorkomende gelegenheden te vinden, bijv. vakantie, bruiloft, verjaardag, etc. Als je noch een stijl, noch een stijlvariant vindt die bij de gelegenheid past, kan je het volgende doen: 1) Kies de stijl die er nog het meeste bij past, of ga naar de categorie “Overige” en selecteer daar een optie die bij de gelegenheid past. 2) Geef ons vervolgens een beschrijving en zoveel mogelijk informatie en details. Dit helpt ons je CEWE FOTOBOEK ontwerp zo precies mogelijk af te stemmen op de gelegenheid. Natuurlijk kan je tijdens het controleproces opmerkingen doorgeven.

 • Niet al mijn digitale foto’s zijn JPEG-bestanden. Wat moet ik doen?

  Je kan bij onze service alleen maar JPEG-bestanden uploaden. Andere bestandsformaten kunnen vaak gemakkelijk omgezet worden. Op internet is meer informatie over de verschillende mogelijkheden te vinden.

 • Hoe groot moeten de bestanden die ik upload minimaal zijn? Is er een maximale grootte?

  De JPEG-bestanden die je uploadt moeten minimaal 100KB zijn en maximaal 10MB.

 • Vanwege technische problemen kan ik geen foto’s uploaden. Wat moet ik doen?

  Probeer het nogmaals. Als het uploaden ook na meerdere pogingen niet lukt, kan het aan je pc of internetverbinding liggen. Je kan altijd contact opnemen met onze klantenservice wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor je.

 • Hoe kan ik de status van mijn bestelling controleren?

  Log in op je account hier vind je de status van je bestelling.

 • Kan ik extra exemplaren van mijn CEWE FOTOBOEK bestellen als ik de opdracht reeds verzonden heb?

  Ja. Tot zes weken na het plaatsen van de eerste bestelling kan je extra exemplaren van je CEWE FOTOBOEK nabestellen. Daarvoor heb je het ordernummer van je eerste bestelling nodig.