Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Japanse zalmmm
Print dit recept

Japanse zalmmm

  • In 4 stappen maak je de lekkerste Ja­pan­se zalmmm
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachten
Japanse zalmmm

Je hebt nodig:

  • 300 gram zalm­fi­let
  • 4 eet­le­pels ket­jap
  • 1 eet­le­pel ho­ning
  • 1 thee­le­pel gem­ber­poe­der
  • 1 eet­le­pel wit­te bal­sa­mi­coa­zijn

Stap 1

Snijd 300 gram zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 centimeter.

Stap 2

Pak een kom en doe daar 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel witte balsamicoazijn in en roer alles goed. Zo krijg je een marinade.

Stap 3

Roer de zalmblokjes erdoor tot alle blokjes met de marinade zijn bedekt. Leg een deksel of een omgekeerd bord op de kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Zet een grillpan zonder olie of boter erin op het vuur en doe het vuur op z'n hoogst. Laat de pan een paar minuten warm worden. Doe de zalmblokjes erin en laat ze 3 minuten bakken. Keer de blokjes een paar keer met een spatel om.

Japanse zalmmm
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!