Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Italiaanse gehaktballetjes
Print dit recept

Italiaanse gehaktballetjes

  • In 7 stappen maak je de lekkerste Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten
Italiaanse gehaktballetjes

Je hebt nodig:

  • 50 gram zon­ge­droog­de to­ma­ten
  • 500 gram run­der­ge­hakt
  • 2 eet­le­pels pa­neer­meel
  • 1 teen knof­look
  • 2 thee­le­pels Ita­li­aan­se krui­den
  • 1 blik to­ma­ten­blok­jes (van 400 g)
  • 3 eet­le­pels olijf­olie
  • 1 ei
  • pe­per en zout

Stap 1

Snijd 50 gram zongedroogde tomaten en 1 teen knoflook in kleine stukjes.

Stap 2

Breek het ei in een kommetje en roer er even in met een vork.

Stap 3

Doe 500 gram gehakt, het ei, de zongedroogde tomatenstukjes, de knoflook, 2 eetlepels paneermeel en 2 theelepels Italiaanse kruiden in een grote kom samen met een beetje peper en zout.

Stap 4

Maak eerst je handen nat. Kneed dan het mengsel met je handen. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol er 12 balletjes van.

Stap 5

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Leg de balletjes erin. Zet het vuur niet hoog, niet laag, maar ertussenin. Bak de balletjes 4 minuten.

Stap 6

Schud de pan af en toe zodat de balletjes aan alle kanten bruin worden en doe de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken terwijl je de balletjes met een spatel een paar keer voorzichtig omdraait.

Stap 7

Controleer of de balletjes gaar zijn: prik er met een vork eentje uit de pan , snij 'm doormidden en kijk of hij aan de binnenkant bruin is.

Italiaanse gehaktballetjes
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!