Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Appel-bladerdeegtaartjes
Print dit recept

Appel-bladerdeegtaartjes

  • In 6 stappen maak je de lekkerste Ap­pel-bla­der­deeg­taartjes
  • Aantal stuks: 10
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten wachten
  • Video ei breken
Appel-bladerdeegtaartjes

Je hebt nodig:

  • 10 plak­jes bla­der­deeg
  • bak­pa­pier
  • ap­pel­boor
  • 2 fris­zoe­te ste­vi­ge ap­pels (bij­v. Jazz)
  • 1 ei
  • 2 eet­le­pels riet­sui­ker
  • kwast­je

Stap 1

Laat de 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Dat doe je ongeveer 15 minuten voordat je begint met dit recept.

Stap 2

Knip een stuk bakpapier af en leg dit op een bakplaat, het bakpapier moet er precies in passen. Laat de oven warm worden op 200 graden.

Stap 3

Duw met een appelboor het klokhuis uit 2 stevige appels. Snij de appels in dunne plakjes.

Stap 4

Leg de bladerdeegvelletjes op een snijplank. Leg de appelplakjes in het midden van elk velletje. Snij een rondje uit het bladerdeeg, om de appelplakjes heen. Zorg dat je een rand van 1/2 centimeter om de appel overhoudt.

Video ei breken

Stap 5

Leg de rondjes bladerdeeeg met de appelplakjes voorzichtig op de bakplaat.Doe 1 ei in een kommetje en roer zo hard met een vork, dat al het ei dezelfde kleur heeft. Smeer de bladerdeegtaartjes dun met ei in, gebruik hiervoor een kwastje.

Stap 6

Strooi 2 eetlepels rietsuiker over de bladerdeegtaartjes. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de bladerdeegtaartjes in 20 tot 25 minuten gaar en mooi bruin.

Appel-bladerdeegtaartjes
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!