Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

  • In 11 stappen maak je de lekkerste Wor­tel­koek­jes
  • Aantal stuks: 20
  • Bereidingstijd: 45 minuten + 75 minuten wachten
Wortelkoekjes

Je hebt nodig:

  • 150 g bloem
  • 2 tl bak­poe­der
  • 1 el ka­neel
  • 1/2 tl zout
  • 75 g riet­sui­ker
  • 100 g kou­de bo­ter
  • 1 ei
  • 100 g wor­tel
  • 50 g ha­ver­mout
  • 25 g ge­raspt ko­kos
  • 2 pak­jes kleurstif­ten

Stap 1

Teken op karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 C

Stap 3

Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

Stap 4

Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortel en laat uitlekken.

Stap 5

Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg.

Stap 6

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

Stap 7

Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Let het wortelsjabloon erop en snijd er omheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt.

Stap 8

Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min goudbruin en gaar.

Stap 9

Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.

Stap 10

Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur.

Stap 11

Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket. Lekker!

Wortelkoekjes

Klaar! Serveren maar!