Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Aardappelplakjes uit de oven
Print dit recept

Aardappelplakjes uit de oven

  • In 6 stappen maak je de lekkerste Aard­ap­pel­plak­jes uit de oven
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 60 minuten wachten
  • Video schillen
Aardappelplakjes uit de oven

Je hebt nodig:

  • 1 ki­lo vast­ko­ken­de aard­ap­pe­len
  • bo­ter of olie om in te vet­ten
  • keu­ken­pa­pier
  • knof­look
  • pe­per en zout
  • 30 gram bo­ter
  • 150 gram ge­ma­len ou­de Goud­se kaas
  • 250 mil­li­li­ter ver­se slag­room
  • alu­mi­ni­um­fo­lie
  • kwast­je
Video schillen

Stap 1

Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes.

Stap 2

Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.

Stap 3

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.

Stap 4

Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.

Stap 5

Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.

Stap 6

Giet 250 mm slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk folie over de schaal en zet de die 1 uur in de oven.

Aardappelplakjes uit de oven
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!