Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Milde nasi goreng
Print dit recept

Milde nasi goreng

  • In 8 stappen maak je de lekkerste Mil­de na­si goreng
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 45 minuten
Milde nasi goreng

Je hebt nodig:

  • 300 gram wit­te rijst
  • 2 ei­e­ren
  • 2 cen­ti­me­ter ver­se gem­ber
  • 1 klei­ne ro­de pa­pri­ka
  • 2 eet­le­pels olie
  • 1 knof­look­teen
  • 6 sa­la­de-uitjes
  • 4 plak­jes ba­con
  • 100 gram dop­erwt­jes
  • 2 eet­le­pels so­ja­saus

Stap 1

Kook eerst de rijst. Op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Dan breek je de eieren in een kommetje. Roer even met een vork door de eieren.

Stap 2

Verhit de olie in een wok, en laat het ei erin glijden. Roer door het ei terwijl je het bakt, zo maak je een roerei.

Stap 3

Haal de stukjes ei uit de pan en bewaar ze in een schaaltje. Dan schil en rasp je de gember, tot je ongeveer 2 theelepels hebt.

Stap 4

Snij de paprika in stukjes. Pel de schil van de knoflook en pers de knoflook in een knoflookpers. Snij de salade-uitjes in kleine stukjes.

Stap 5

Snij de bacon in kleine stukjes. Doe de stukjes bacon in de wok waar je het roerei in hebt gemaakt en bak ze 2 minuten.

Stap 6

Doe het gemberrasp, de knoflook, de salade-ui en de paprika erbij en roerbak (dat is roeren en bakken tegelijk) alles in 2 minuten.

Stap 7

Doe de gekookte rijst erbij en roerbak verder. Doe het roerei erbij en ook de doperwten. Roerbak dan nog heel even.

Stap 8

Giet de sojasaus erbij een roerbak nog 1 minuut.

Milde nasi goreng
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!