Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Pannenkoeken met appel
Print dit recept

Pannenkoeken met appel

  • In 7 stappen maak je de lekkerste Pan­nen­koe­ken met ap­pel
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • De Garde-Beat
  • Video ei breken
Pannenkoeken met appel

Je hebt nodig:

  • 200 gr pan­nen­koe­ken­mix
  • 450 mil­li­me­ter melk
  • poe­der­sui­ker of stroop
  • 50 gram blan­ke ro­zij­nen
  • 2 thee­le­pels ge­ma­len ka­neel
  • 25 gram bo­ter
  • oven­schaal
  • 2 ap­pels
  • 1 ei
  • 1 ap­pel­boor
De Garde-Beat

Stap 1

Doe de pannenkoekenmix in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.

Video ei breken

Stap 2

Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt. Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.

Stap 3

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne plakjes. je hoeft ze niet te schillen.

Stap 4

Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur. Laat de boter smelten tot het borrelt.

Stap 5

Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag. Leg hier wat plakjes appel in. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.

Stap 6

Als de bovenkant niet meer nat is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Is de onderkant bruin? Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om. Blijft dit herhalen totdat je beslag op is.

Stap 7

Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren. Zet de pannenkoeken met stroop of poedersuiker op tafel.

Pannenkoeken met appel
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!