Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Spaghetti bolognese
Print dit recept

Spaghetti bolognese

  • In 7 stappen maak je de lekkerste Spa­ghet­ti bo­log­ne­se
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten wachten
  • Video snijden
  • Miss-Spaghetti
  • Video aardappel & pasta koken
Spaghetti bolognese

Je hebt nodig:

  • 2 blik­ken to­ma­ten­blok­jes (400 gr)
  • 250 gram win­ter­peen
  • 2 sten­gels bleek­sel­de­rij
  • 1/2 run­der­bouil­lon-blok­je
  • 450 gram ma­ger run­der­ge­hakt
  • 25 gram bo­ter
  • 4 eet­le­pels olijf­olie
  • 1 gro­te ui
  • 300 gram spa­ghet­ti
  • 1 eet­le­pel to­ma­ten­pu­ree
Video snijden

Stap 1

Pel de ui en snij hem zo fijn mogelijk. Daarna schil je de buitenkant van de winterpeen met een dunschiller. Gooi de buitenkant weg.

Stap 2

Snij de winterpeen in dunne plakjes en snij de stengels bleekselderij in kleine stukjes

Stap 3

Doe het halve bouillonblokje in een maatbeker en giet er 250 milliliter kokend water bij. Roer net zo lang totdat het blokje helemaal in water is opgelost. Dan doe je de olie en de boter in de pan.

Stap 4

Zet de pan een paar minuten op het vuur. Doe de ui, winterpeen en bleekselderij erin en bak die 5 minuten. Doe het gehakt erbij en maak er met je pollepel steeds kleinere stukjes van totdat het helemaal fijn is.

Stap 5

Doe er dan 6 eetlepels van de bouillon bij en roer goed. Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de saus en roer goed door. Strooi er wat peper en zout over en roer nog een keertje.

Stap 6

Laat de saus 30 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

Miss-Spaghetti
Video aardappel & pasta koken

Stap 7

Kook de spaghetti. Op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Verdeel de spaghetti over 4 borden en doe de saus erover. Ook lekker als je er wat geraspte kaas over doet.

Spaghetti bolognese
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!