Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Lettersoep
Print dit recept

Lettersoep

  • In 5 stappen maak je de lekkerste Let­ter­soep
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten
Lettersoep

Je hebt nodig:

  • Pe­per en zout
  • 1 ui
  • 1 groen­te­bouil­lon
  • 2 sten­gels bleek­sel­de­rij
  • 2 wor­tel­tjes
  • 2 eet­le­pels olijf­olie
  • 500 mil­li­li­ter ge­zeef­de to­ma­ten (pas­sa­ta)
  • 100 gram let­ter­ve­mi­cel­li
  • 4 vol­ko­ren soep­sten­gels

Stap 1

Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er een halve liter kokend water bij. Roer net zolang tot het blokje helemaal is opgelost.

Stap 2

Snij de stengels bleekselderij en worteltjes in dunne plakjes. Pel de ui en snij hem in kleine stukjes.

Stap 3

Maak de olijfolie warm in een pan op het vuur en doe de ui, de bleekselderij en de worteltjes erin. Bak ze 5 minuten.

Stap 4

Doe de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en wacht tot alles kookt. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Kook de lettervermicelli, op de verpakking staat hoe je dat moet doen. Strooi een beetje peper en zout over de soep. Snij de basilicum in reepjes. Strooi de gekookte lettervermicelli en de basilicumreepjes in de soep. Serveer de soepstengels erbij.

Lettersoep
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!