Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Bramen-appeljam
Print dit recept

Bramen-appeljam

  • In 5 stappen maak je de lekkerste Bra­men-ap­pel­jam
  • Aantal stuks: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten
Bramen-appeljam

Je hebt nodig:

  • 3 fris­zoe­te ap­pels (bij­v. Els­tars)
  • 600 gram bra­men uit diep­vries
  • 500 gram ge­lei­sui­ker spe­ci­aal
  • 3 scho­ne gla­zen pot­ten + dek­sel
  • scho­ne thee­doek

Stap 1

Schil de appels en snij ze in vier stukjes. Snij de klokhuizen eruit. Snij 6 stukken appel in smalle stukjes. maak de andere 6 stukken appel klein met de groten gaten van een rasp.

Stap 2

Doe de appelstukjes, de appelrasp en de bramen in een grote pan. Doe de geleisuiker erbij en roer alles goed door elkaar.

Stap 3

Zet de pan op middelhoog vuur en roer net zo lang tot de jam begint te borrelen. Laat de jam 1 minuut koken.

Stap 4

Doe ovenwanten aan en haal de pan van het vuur. En zet de pan op een onderzetter. Wacht ongeveer 5 minuten en roer dan nog een keertje door de jam.

Stap 5

Zet de glazen potten op de theedoek. Vul ze helemaal met jam. Let op, de jam is heet! Doe de deksel erop en zet de potten op hun kop. Zo gaat het beetje lucht dat nog in de potten zit door de hele jam heen en kun je de jam lang bewaren.

Bramen-appeljam
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!