Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Chocoladepepernoten

Chocoladepepernoten

  • In 8 stappen maak je de lekkerste Cho­co­la­de­pe­per­no­ten
  • Aantal personen: 10
  • Bereidingstijd: 35 minuten + 42 minuten wachten
Chocoladepepernoten

Je hebt nodig:

  • 250 g zelf­rij­zen­de bak­meel
  • 2 tl koek- en spe­cu­laas krui­den
  • 1 mes­punt zout
  • 200 g keu­ken­stroop (pot 500 g)
  • 100 g kou­de bo­ter
  • 150 g pu­re cho­co­la­de 72%
  • bak­pa­pier

Stap 1

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de koek- en speculaas kruiden door.

Stap 2

Snijd de boter in blokjes en doe deze met de stroop bij het meel. Kneed tot je een mooie deegbal hebt. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het een half uurtje in de koelkast.

Stap 3

Laat de oven warm worden op 170 graden.

Stap 4

Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er lange rolletjes van 1 centimeter dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 centimeter en rol elk stukje tot een balletje.

Stap 5

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze licht aan. Bak de pepernoten ongeveer 12 minuten in de oven en laat ze daarna helemaal afkoelen.

Stap 6

Snijd de chocolade in stukjes en doe de stukjes in een pan of een kom die tegen vuur kan.

Stap 7

Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat de chocolade smelten. Dit noem je au bain-marie.

Stap 8

Leg de pepernoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op het bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Chocoladepepernoten

Klaar! Serveren maar!