Allerhande Kids kan niet geladen worden omdat je een programma gebruikt om advertenties mee te blokkeren.
Deze site kun je alleen goed bekijken als je Allerhande Kids toevoegt als uitzondering of door het programma uit te schakelen.
naar ah.nl/allerhande
Wentelteefjes van stokbrood
Print dit recept

Wentelteefjes van stokbrood

  • In 6 stappen maak je de lekkerste Wen­tel­teef­jes van stok­brood
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten
Wentelteefjes van stokbrood

Je hebt nodig:

  • 1 stok­brood
  • 2 ei­e­ren
  • 250 mil­li­li­ter melk
  • 1 va­nil­le­stok­je
  • 2 ba­na­nen
  • 50 gram bo­ter
  • 4 eet­le­pels ap­pel dik­sap

Stap 1

Snij het stokbrood in 8 schuine stukken van ongeveer 3 cm dik. Snij het vanillestokje van boven naar beneden open en haal met een mesje het merg dat binnenin zit eruit.

Stap 2

Neem een diep bord en breek 2 eieren daarboven stuk. Roer de eieren los met een vork of een garde en doe er 250 milliliter melk en de merg van het vanillestokje bij.

Stap 3

Doop de stukjes brood in het eimengsel.

Stap 4

Pel de bananen, snij ze in lange schuine plakken. Laat 25 gram boter in een grote koekenpan heet worden en bak de bananen in 3 minuten bruin. Neem ze uit de pan met een bakschep of vork en houd ze warm op een bord met aluminiumfolie erover.

Stap 5

Laat nog een keer 25 gram boter heet worden in de koekenpan en bak de stukken brood mooi bruin. Keer ze regelmatig. Je hebt nu wentelteefjes.

Stap 6

Verdeel de wentelteefjes over 4 borden, schep de banaan erbij en strooi er 4 eetlepels appel diksap overheen.

Wentelteefjes van stokbrood
Print dit recept

Klaar! Serveren maar!